Dagens toppen den 5/8!

De senaste dagarna har jag skaffat mig ett sorts missbruk. Missbruk att uppdatera studera.nu antagningssida. Anledningen är mitt projekt som har varit lite hemligt,men som jag nu går ut med. Jag ska plugga i höst!

På distans och på halvfart samtidigt som jag är hemma med Lillebror! Det kommer självfallet bli tufft med en nyfödd, men det är en prioriteringsfråga, så WoW och Tv kommer bli nedprioterat.

I mellanstadiet hade jag en lärare, (klappa dig själv på axeln nu Ansa!) som sa en mycket klok sak som trots mycket strulig gymnasiegång har etsat sig fast í min hjärna och som jag försöker leva efter. Kunskap är aldrig tung att bära med sig! Även om böcker kan vara tunga, men när väl kunskapen är inlärd och du kan hantera och använda dig av den så bär du med dig den i skallen, och då är den inte fysisk tung!

I våras sökte jag tre vidarutbildningar, en som jag funderat på ett tag, och två stycken för nyfunnen nyfikenhet.
Jag sökte till distriktsköterska, som jag efter urval 1 låg på 55 reserv (av 45 plaser) hopplöst läge. Antagningen sker dessutom efter yrkesverksamma år, så jag kan inte påverka det hela. Efter urval 2 så ligger jag nu på reservplats 13, så visst finns det changs innom en snar framtid.. men nu har jag tänkt om.

Mina två andra val är samma utbildning, men vid olika campus, dels Solna och så Huddinge. Och ju mera jag har tänkt på det så är det här den utbildningen jag vill läsa just nu! Jag har kommit in på vidarutbildningen till barnsjuksköterska! Nu måste jag välja om jag vill läsa i Solna eller Huddinge bara...

Sjuksköterska är en mycket bred grundutbildning, och det är ju bra att man sen kan specialisera sig åt olika håll. Jag har ju jobbat sen examen med palliativ vård, och då mest med cancerpatienter. Jag har alltid trivits på mitt jobb, så det kanske låter som en ordentlig vändning, men jag tänker så här:
Jag har snart 2 barn hemma, så med vidare kunskaper innom barn och ungdom så har jag alltid nytta av det hemma med, även om jag om två år vill fortsätta med den palliativa vården.
Jag är faktiskt  bara 31 år, jag har många år kvar att jobba, så jag kan komma byta inriktning många gånger om om jag vill.
Det är en utmaning, man lär så länge man lever, och återkommande: kunskap är inte tungt att  bära!

Kursstart är den 31 augusti, lillebror beräknas komma omkring 10 september. Blir spännande! Jag ser verkligen ifram mot det här!

Men, Solna eller Huddinge? Solna verkar på något sätt mera lockande, men Huddinge blir mera praktiskt med en liten. Lillebror kommer ju få hänga med på några av de få träffarna som ändå är på en distansutbildning. Jag har lättare att ta mig till Huddinge med bil... Jag har på mig ca 3 veckor att bestämma mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!