Smultronmärken och Aloe Vera

Idag har jag och T varit ute på tjejäventyr. Vi åkte hem till Thelmas  kusin, för att hans mamma skulle ha en värdinna där som demostrerade  Aloe Vera produkter. Jag är ganska så bekant med de här produkterna, så jag åkte mest dit för att träffa värdinnan som demostrerade, som är min kompis Linda. Jag och Linda pluggade till sjuksköterska tillsammans i Linköping, efter examen gled vi ifrån varandra lite men våra vägar korsades igen på ett milt sagt märkligt sätt. Kvällen innan jag blev akutsnittad med T, så fick vi göra besök på Neonatalen, och vem jobbade där om inte Linda! Linda såg T när hon var lite drygt 2 timmar gammal, och var den första, förutom all vårdpersonal och Anders som såg T ordentligt. Jag fick ju bara se T en snabbis nere på operation, och det var inte så mycket jag såg av våran pyttebebis i kuvösen. Linda har följt T sen hon var nyfödd, och de gillar varandra!
På den här bilden är Thelma 4 månader, vi har varit helt utskriven från neonatalen i ca 1 månad och vi träffade Linda i Gallerian inne i stan.


Lite skillnad mot dagens bild, Thelma har blivit en liten dam!



Thelma var den enda tjejen idag på träffen, sen var det en massa småkillar där. Bland annat två tvillingpojkar som är prematurfödda med. Även tvillingarnas äldre bror är prematur, men de är inte födda lika tidigt som Thelma. Det är iallafall rätt så skönt och tryggt  att gå på specialistmödravården så att de ha lite extra koll på mig denna gång.

Jag har fått lite frågor om Thelmas märke i pannan, det är ett så kallat smultronmärke och är alltså ett sorts kapilärnystan som växer. Man kan ha dessa märken var som helst på kroppen, och även innuti på ex levern. De är helt ofarliga men kan ibland se otäcka ut. I Thelmas fall började märket komma när hon var drygt en vecka gammal, som en rodnad och format som ett hjärta mitt i pannan. Ganska snart började det växta ganska så snabbt. Det är väldigt många som har tittat ut oss ganska mycket, men märket växer bort. Thelmas märke slutade växa när hon var ca 6 månader, och har sen gradvis gått tillbaka. Jag själv tänker inte på det, men när jag sitter och tittar på bilder från när det var som störst, oj oj! Jag minns inte att det var så fort, men jag kan förstå att folk ute tittade på henne!
Här är Thelma 6 månader gammal, och smultronmärket är som störst!


Vi brukar skämta om hennes märke, grabben som låg i kuvösen brevid var ju halv-indier, så  det var kanske därför! Annars har vi sagt att det varit en on-off knapp, ett bra kännetecken har det varit iallafall!

När vi kom hem igen, det blev lite sent, vi har hemma strax före kl 18, och då brukar Thelma gå och sova. Det blev middag, Thelmas favorit, ravioli, och den bara ska hon äta själv! Hon var på toppenhumör, och.. kladdig! Det blev direkt ned i badkaret efter middagen!

 mmmm... gott gott!!

  Det bästa när liten smutsig tjej ska bli ren! Luktar gott och roligt skum med!!


I morgon är det dagmamma som gäller för Thelma igen, och jag.. jag ska nog läsa lite! Men nu gör jag som våra knaskatter, går och sover! Dock inte på skötbordet...

Att motionera med PRO

Idag var det då fredag, dagen då alla ser ifram emot lite extra för att det är sista dagen på veckan. Det är fredag och vi ska bara mysa... och eftersom vi bara ska mysa stressar folk lite extra.
En sak jag funderar över, varför går pensionärer, som inte jobbar och har hela veckorna att disponera fritt, varför väljer de att gå och storhandla (nja, storhandla, 1 lite mjölk, en falukorv och en limpa) just på fredagseftermiddagen tillsammans med alla slutkörda smårbarnsföräldrar och andra heltidsarbetande? Och dessutom klagar över att det är så mycket folk? De kan ju lika gärna handla på ex torsdagförmiddagen när den stora massan är på jobbet. Det ska iaf jag göra när jag blir pensionär. Skönt att slippa stå i kö.  Å andra sidan, man är kanske så uttråkad som pensionär så att man väljer just när det är som mest folk bara för att få se lite folk och klaga lite extra.

Nåväl, jag ha iaf träffat många pensionärer idag. Nästan nakna var dom med.
Eftersom jag har problem med foglossning och är sjukskriven för det, så tänkte jag passa på att vattengympa lite. Tydligen det bästa jag kan göra för att slippa mera besvär enligt läkaren.  Som andragångsgravid har man lärt sig att man inte behöver allt varken för sig själv eller till sin kommande bebis, och nu har jag hittat ett till sätt företag helt enkelt försöker lura av tjockisar pengar. Vattengympa FÖR GRAVIDA. Det är minst dubbelt pris jämfört med att gå till vanliga simhallens vattengympa, och vad är skillnaden?? Jo jag forskade lite i ämnet. De privata företag som har vattengympar för flodhästar har så fint " tempererade bassänger" samt anpassad nivå för gravida. Tempererade bassänger- jovisst, det skiljer 1-2 grader. Dessutom är det samma bassänger som de har babysim i- med andra ord, de där extra graderna består nog ganska så mycket av urgulliga bebisars kiss. Och om det är 29 eller 30 grader i en bassäng gör för mig iaf inte någon skillnad. Jaha, den där anpassade nivån då... ja den är faktiskt densamma som den som de har i simhallen som är öppen för allmänheten. Pensionärer är ju inte heller världens smidigaste och mest vältränade. Inte helt ovanligt är det att det till och med kan vara samma gympa ledare. Så, vad är skillnaden mellan vattengympa för flodhästar och vattengympa för allmänheten- jo för på vattengympan FÖR GRAVIDA kan du träffa andra gravida!
 Nämmen!!
Oj oj om du går på vattengympa för gravida får du alltså träffa andra gravida, men du får betala dubbelt så mycket för det! Grattis! Årets mest puckade försäljningsknep. Efter det svaret tackade jag så mycket för mig och beslöt att jag kan hellre gympa med Greta och Majken eller vad de nu kan heta. Privata företag som annordnar vattengympa för flodhästar är inget för mig.
Så glatt sätter jag mig i bilen och kör till simhallen och möts av skylten " Vattengympan inställd idag".
Snopet!
Men jag var ändå där och simmade ett tag. Det var välbesökt i bassängen, men vi var nog bara 4 stycken under 40. Men trevligt hade jag med mina nya PRO vänner, de hälsade så glatt på mig och småpratade i bastun. PRO is the shit! Jag ska bli stammis i bassängen med mina PRO-polare. Vem vet, frammåt våren kanske det dyker upp någon mera flodhäst där. Då får jag träffa gravida, men oj oj vad vi spar pengar!

Herr Nezeril och Thelma

När jag hade hämtat T från dagmamman idag så forsatte såklart leken hemma. Alltid hittar vi något nytt spännande att utforska. Idag var det Herr Nezeril som stod för underhållningen. Herr Nezeril har varit en trogen följeslagare till och från mer eller mindre hela vintern och hösten. Idag stod han och väntade vid pappas säng när
T kom hem!



Vet ni, Herr Nezeril har kork! Spännande värre! Man kan ta av korken, och sen sätta på den igen. Det är roligt och man kan sysselsätta sig i flera minuter med det. Ungefär tills man hittar katten Grom på sängen. Han måste du definitivt få lite nässpray. T har sett hur man gör och nu går inte katten säker längre.



Nja, inte så populärt, så den leken var snart över. Men, vi har en favoritsysselsättning här hemma. Det spelar inte någon roll på hur grinig T än är, den här leken funkar jämt jämt jämt. Läge och väl kan hon sitta och pladdra, sortera och .. stöka ned i skafferiet. Ganska så tacksamt, i ett skafferi finns ju inget farligt, bara ätbara saker. Nackdelen är väl att vi har ett antal konservburkar utan etikett numera. Vi tror att det är krossade tomater i dem... eller bönor. Om inte märker jag det när jag öppnar burken.

Vi avslutar med en bild på min husliga karl som lagade mat idag (nej, det blev inte korv med bröd...) utan han gjorde hemmagjorda fiskpinnar med god sås och potatis. Roligaste var det nog att leka med grytvanten om man tittar på bilden!


Alla bloggar ska innehålla mode. Tydligen.

Jag har läst runt på en del bloggar, fortfarande ingen jg har fastnat för. Men det finns väldigt många småbrudar som bloggar och verkar tro att världen snurrar kring dem. Som en blogg jag läste häromdagen. Tjejen som var 17 år såg rent utsagt ut som skit. Blonderat hår, ja det verkar vara standarden, men grejen är att de här tjejerna har inte blont hår, utan vitt hår. Precis som gubbarna och gummorna på ålderdomshemmet. Förutom att gamlingarna har mjuk hår då. Men vitt trassel i huvudet är tydligen the shit i dagens läge. Till det ska du ju ha en "snygg bränna". En bränna de flesta verkar misslyckas totalt med, det ser nämligen brun-gult ut. Som att hela högen har gulsot. Till det ska man puscha upp tuttarna och ha rosa läppglans. Helst ska man jobba som sk glamormodell med.( vad är det för fel med att säga att man jobbar som pinuppa?) Den här tjejen såg ut att väga ca 45 kg, trots det åt hon 3 st bantningspiller varje dag! Hej å hå! Smal som en sticka! Hon åt även två andra piller om dagen, anit-celluit piller. Japp precis, två piller om dagen för att inte få celluliter! Hallå där bruden, om man är 17 år och väger som en fjäder har man inte celluliter, och om du nu åt dem i förebyggande syfte.. du, det finns inget piller som kan förebygga celluliter. Den här tjejen hade hoppat av gymnasiet. Jag tror jag förstår varför...
    Jag kan bara säga en sak: Jag är hopplöst UTE! Ha, här sitter man, 31 år svart hår, och snyggt vinterblek. Rosa är inte min färg, men tuttarna kan jag nog iaf puscha upp lite nu när jag är gravid.

Nåväl, alla bloggar ska tydligen innehålla mode, så jag får väl dra mitt strå till stacken. Eftersom jag är gravidrund så har jag tagit in en stand-in modell. Mitt alter ego, min ögonsten, min Paladin Yzza! (jaja, jag är väl lite WoW nörd då!) Tryck på bilderna så blir de större!

Innan dagens plåtning ska jag förnya min frisyr lite, så det här är en

Så, innan vi startade såg jag ut så här.
Jag börjar hos frisören, dagen till ära. Jag får manikyr och predikyr med!
ny frilla!! och färg!


Vi beger oss till varmare bräddgrader för den här plåtningen. Det känns såååå bra att vara snygg och känd så att man får åka på sånna här lyxiga äventyr! När vi åkte dit hade jag mina tights på mig. Jag älskar dom för att de är så sköna, men det är bara så hopplöst ute!! Men de förtjänar att få vara med på bild ändå!

Jag köpte en ny kjol idag, den kostade 90 frost emblems. (glöm pengar, det är bara för små brats, här är det hårdvaluta som gäller!) sen sydde jag i en fin extra tråd i den och lite bling bling, såååå schnyggt!!

Vill passa på och visa en snygg rosa skjorta jag har fått av min älskade make, han har sytt den själv! Så chic!

För alla killar kommer nu en bild på min nya snygga bikini. Det är en märketbikini.Baywatch!! Glöm Gucci! Ha!

Jag har tre finklänningar jag är riktigt stolt över, den lila passar var man än går, och den svarta för syndiga nätter.. sen har jag en ljusrosa med.. ohh den är såå romantisk!

Som alla goda kvinnor och husmödrar kan jag även laga mat. Jag har en speciell dräkt när jag står vid spisen. Iof går jag aldrig mer än 3 meter från spisen, för då är man ingen god fru...


Avslutningsvis åkte vi till de snöiga bergen, även om jag mest längtar till våren... Jag är trött på snö och vill ha sommar, men en liten tomtenissa är väl aldrig fel?Jag dansade loss lite där i snön, kändes bra!

Well, vi hörs senare, tills dess, kolla in mina TUTTAR!!!

Mamma, tittahh!!

I morse vaknade jag av sådant där mysigt pladder! T satt i sin säng och pratade med sin rosa giraff och var på utmärkt humör! Febern som kom igår (kindtänder!!dah!) var borta nu på morgonen och hon satt och sken som en sol i spjälsängen. Hon blir glad när jag kommer in och pladdarar på, mammamammamamaa.. titta! Tittah, hon lägger till ett H på slutet när hon säger titta, låter sött! Väldigt stolt sitter hon i sängen, tittah tittah och pekar på sin madrass, lyfter på ena hörnet av madrassen för att visa sin lilla "skatt". Under madrassen ligger ett par strumpor som hon tar upp, väääldigt lycklig och försöker sätta på sig, på händerna! Nja, hon får inte riktigt på sig dem, så jag får hjälpa till. Vi börjar dagen med att T går in på toan med ett par lila strumpor på händerna. Härligt att vara nöjd med så lite och så tokstolt över att få visa något gömt under madrassen!

Resten av dagen har vi busat, T var hemma ifrån dagmamma idag för att gå på lekdate med en liten kille. Vi var på Saltsjöbus, T var lite blyg i början. Något som hon har blivit på sista tiden, men efter någon timme och lite köttbullar var det full rulle igen. T kryper och klättrar, mamma sitter mest på kudde. Vi hade en jättetrevlig dag med Linda och Aske! Vi går förbi och handlar lite på vägen hem och T somnar i vagene, i ca 10 minuter.

Vi har fått en ny familjemedlem idag med, eller nygammal. Min gamla hund, Charlie 11 år är på besök. Charlie fick flytta till mina föräldrar i sommras då han började morra åt T. Han är ju gammal och orkar inte med ett småbarn, så han fick flytta hem till "PRO-stugan". Nu har mina föräldrar åkt till Tallin på Spa och kommer hem på söndag igen, så tills dess är vi med hund. Dock kommer vi ha avspärrat mellan T och Charlie hela tiden, för säkerhetskull och inte lämna dem ensamma.  Det blir ändå Ander som får gå promenader med honnom, en daglig promenad är ungefär vad jag klarar, jag får iof ändå jätteont ändå, men samtidigt måste jag ju röra lite på mig. Trodde inte att foglossningen kunde bli värre än vad den var förra gången, men fel hade jag. Jag hoppas iaf att det inte blir ännu värre än nu!

Jag har påbörjat mitt projekt med noblepristagare med. Igår var jag på bibloteket och lånade två böcker av  Singer, och jag har påbörjat en av dem, Trollkaren från Lublin. Förutom att jag somnar så fort jag lägger mig ned att läsa, så går det iaf frammåt. Han skriver på ett lättläst språk, och med en intressant huvudperson, så bara jag får lite mera ork kommer det gå bra. Än så länge är jag posetiv till boken!

Madde, du är konstig...

Japp, så sa han.. han som sitter brevid mig och som jag uppenbarligen är gift med. Varför, jo för att jag kläckte ut mig att jag skulle starta en blogg. Det finns två bloggar som jag följer, två kompisar var av den ena bor ett par hundra meter ifrån mig. Resten av bloggarna jag har läst garvar jag mest åt. Klyscha, visst, men det verkar mest vara sönderblonderade fejkbruna gymnasietjejer som skriver om sin nyaste kjol. Förhoppningsvis kommer jag inse att jag har fel, eller så har jag helt enkelt inte hittat några bloggar som passar mig eller som har fångat mitt intresse. (nä, varken blonderingsmedel eller fyra timma i solariet är så intressant i mitt tycke)

Så, varför blogg? Jo för att jag är så satans uttråkad!! Jag sitter hemma mest på dagarna, gravid med en lillebror eller en lillasyster i magen, och heltidssjukskriven för foglossning. Jag har mest ont och kan inte göra så mycket... en promenad med T till dagmamman, sen har jag ont och måste ta det lungt. Så, jag måste alltså under våren och sommaren hitta på saker att aktivera mig med, helst sittande. Förslag?
Jag har själv sagt att jag ska plöja böcker. Lite dötid vid datorn och WoW blir det med (men just nu är jag inne i en WoW-svacka) Visst kommer jag ge mig ut, men det blir ju inte direkt något maratonpass på stan, och det är rätt så tråkit att veta att man blir sängliggande hela kvällen om jag har gjort någon fysisk ansträngning tidigare på dagen.

Nobelpristagare i litteratur

En ide jag har haft en tid är att läsa igenom lite Nobelpristagare i litteratur. Vid lite eftertanke är det här ett större projekt, och jag har läst en del pristagare och det är långt ifrån alla böcker jag ens kommer igenom hälften! Men nu jäklar! Jag ska läsa pristagarna från 1978 (mitt födelseår) och frammåt tills den senaste! Wish me luck!  



  • 2009 - Herta Müller
  • 2008 - Jean-Marie Gustave Le Clézio
  • 2007 - Doris Lessing
  • 2006 - Orhan Pamuk
  • 2005 - Harold Pinter
  • 2004 - Elfriede Jelinek
  • 2003 - J. M. Coetzee
  • 2002 - Imre Kertész
  • 2001 - V. S. Naipaul
  • 2000 - Gao Xingjian
  • 1999 - Günter Grass
  • 1998 - José Saramago
  • 1997 - Dario Fo
  • 1996 - Wislawa Szymborska
  • 1995 - Seamus Heaney
  • 1994 - Kenzaburo Oe
  • 1993 - Toni Morrison
  • 1992 - Derek Walcott
  • 1991 - Nadine Gordimer
  • 1990 - Octavio Paz
  • 1989 - Camilo José Cela
  • 1988 - Naguib Mahfouz
  • 1987 - Joseph Brodsky
  • 1986 - Wole Soyinka
  • 1985 - Claude Simon
  • 1984 - Jaroslav Seifert
  • 1983 - William Golding
  • 1982 - Gabriel García Márquez
  • 1981 - Elias Canetti
  • 1980 - Czeslaw Milosz
  • 1979 - Odysseus Elytis
  • 1978 - Isaac Bashevis Singer
  • 2003 års pristagare (Cortezee) har jag läst en bok av, Onåd tror jag den hette, och vad jag minns gillade jag den. Men flera av dessa författare är namn jag bara har sett i tidninge eller i något annat medie. Annars brukar jag läsa en hel del. I morgon blir det iaf att traska (vanka) till biblioteket för att se om jag hittar nåt av Isaac Bashevis Singer.


    Välkommen till min nya blogg!


    RSS 2.0
    Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!