Bernt!!

Stackars Bernt! Han har sovit alldeles själv i bilen i natt!! Dumma jag som glömde honnom!

Men här kommer iaf bilderna som skulle ha varit med i förra inlägget!


Mamma Katt. Min pappa skulle då aldrig skaffa katt.. nej då. Men så en dag hade Mamma Katt flytta hem till dom. Stilig dam!



Thelma i favoritsandlådan! Hon kan sitta där läääänge!

 Drickapaus!

Och, min älskling, min lilla valp.. Charlie är en pensionär nu, men kommer ändå alltid vara min lilla valp! Han är drygt 11 ½år nu och älskar fortfarande att ligga och sola!




Nu måste jag vila igen, har riktigt riktigt ont idag. Ville inte lämna Thelma hos dagmamman idag, men det gick inte för mig att ringa och säga att hon skulle vara hemma. Dumma foglossning. Jag längtar redan nu efter henne!!
Dagens projekt sen är att städa och dammtorka i Thelmas rum, och om jag inte är helt trasig efter det, plocka i köket. Suck, bara hoppas det blir bättre när jag har vilat ett tag med vetekudden.


Mors dag

Mors dag idag, eller igår eftersom det är efter 24. Självfallet får jag inte tummen ur och går till sängs nej då, här vrider vi lite fint på dygnet.

Dagen har vi tillbringat hemma hos mina föräldrar. Thelma har grävt i sandlådan, Anders har målat, jag har grävt upp blommor. Anders håller på att måla min gamla juniorsäng (som min mamma vid flera tillfällen har sagt att hon köpt begagnat 1979 för 75 kr på Båthöjden. Vi köpte färg för drygt 600 till den så vi hoppas på viss värdeökning...) Sängen kommer iaf bli kanonfin när den är klar, och då ska vi köpa ny madrass till den. Det börjar ju lite smått dra ihop sig och allt brukar ju ta lite längre tid än vad man tror. Efter Anders hade målat sängen en omgång gick han lös på lilla båten och tvättade av den- sen ska den målas, och i sjön.

Själv gick jag runt i mammas rabatter och grävde upp blommor- de finns ju till överflöd de som har självsått, och istället för att bara rensa bort dem ska de ned i min rabatt. Som jag snart har rensat klart. Snart.

Frammåt eftermiddag kommer Thelmas gudfar (min bror) Martin med familjen, kusin Melwin och Tant Marie. Vi grillade och Thelma tryckte i sig en stor portion ungssteka potatisklyftor, bearnease sås och grillar entrecôt. Hon vill ha mat som smakar!

Jag tog några fina bilder.. men guess what? Jag har självfallet förlagt min telefon...


Pussgrodor och Tjockbert!

Det har inte blivit så mycket gjort idag, vaknade, hade ont. Mina mediciner börjar se ut som en pensionärs-frukost nu.

Anders och Thelma var ute och lekte i sol-regn-sol-regn-vädret. Jag tog hand om lite tvätten och fick sammandragningar direkt. Inte så skoj så efter det har jag mest campat i soffan.

Något lite roligare är att jag har fått hem mina Me&I kläder jag beställde när Elin hade visning.
Det visade ju sig att Lillebror (som för tillfället har namnet Ragnar, för att retas med farmor och mormor) kommer ha en fin outfit som matchar både sin syster och två blivande kompisar. Jag, Jessica och Ullis har beställt exakt detsamma till våra tre små som ligger på bakning och vi får helt enkelt göra en fotosession med dom! De kommer ha "husvagns-body" och "pussgroda-byxa" alla tre!
Till Thelma köpta jag, från höst kolletionen 2009 en Pussgroda tunika. Den visade sig vara jättestor i stl 74! Hon har inte växt i den ännu, men den kommer vara lagom till Lillebror kommer, och då kommer det bli en sån fin syskonmatching!



Mina pussgrodor!!

Jag fick även hem T-shirtar, Cowboy Harry och Gamla bilar
(gamla bilar har jag även en mössa i)



Och jag fick en tröja med! Här är Tjockbert i vecka 25+1 i en gamla bilar mamma tröja!



Jag får på mig den precis... så den får nog innom kort flytta in i garderboen tills "sen".

Nu ska jag börja skissa på mina nya sittdynor till vagnen!

Dagens botten...

tyvärr blev det ett fjärde besök idag till Mvc..

Igår började jag känna av magont och känna mig risig. Lyckades tillslut somna, och i morse rullade ju allt på som vanligt. Det hela började egentligen i onsdags när jag var på MVC och kännde av en urinvägsinfektion och hade posetiv nitrit. Barnmorska sickade en odling, men ville avvakta då jag inte visade något utslag på leukocyert. Jag skulle hem och dricka mycket (jag är så fruktansvärt trött på transbärsdricka!!)skulle det bli värre skulle jag höra av mig igen.

Idag i Centalparken kände jag att det inte var bra, att det jag hade känt i gårkväll kom tillbaka, fast mycket värre, och med massiva sammandragningar. Jag ringde till Mvc, som ville att jag skulle kontakta vårdcentralen på en gång. Jag fick en tid på vårdcentralen, men de var lite skeptiska. Så jag ringde till förlossningen och de tyckte det var bättre att ge mig en akuttid på specialistmödravården.

Tjollahopp!

Anders får dra tidigare från jobbet, köra hem mig och Thelma (hon åt ju pizza och jag försökte tvinga i mig lite) Min snälla mamma kan komma loss ifrån jobbet och passa Thelma.
Rätt så nervös blir jag ju ändå, och rädd. Idag är jag i v 25+0, och även om Lillebror har en changs att klara sig utanför magen så  vill jag inte att han ska komma nu! Med tanke på vad vi gick igenom med Thelma och tiden på neonatalen så vill jag bara att allt ska gå bra nu!

Väl inne på Sös får jag hjälp fort, den odlingen som togs i onsdags har det inte kommit svar på ännu, men läkaren tvekar inte utan sätter in mig på antibiotika direkt. Men i tablettform så jag får åka hem. Så skön!! Och så ska jag vila, vila vila... så i helgen får jag campa på soffan...

Jag hoppas att det börjar vända i morgon, för jag mår inte helt bra och ha ont gillar väl ingen.
Dagens botten blev att jag var tuvngen att ha kontakt med mödravården fyra gånger på en vecka. Nästa vecka hoppas jag på noll!

Karneval!

"nu är det karneval, Ormige karneval"

Denna melodi, på högsta volym om och om igen.. en aning irriterande va?? Minst sagt!
Men Thelma tyckte om melodin och ville att vi skulle dansa lite!
Idag kl 10 gick startskottet för Orminge Karneval som pågår under helgen. Förskolor, dagmammor och skolor inleder med att kl 10 gå igenom Orminge utklädda efter ett viss tema. I år var temat barnsånger. Så vi har sett en massa troll, elefanter, blåsippor och blommiga falukorvar!
Paraden slutade i Centralparken där det kommer vara bra med underhållning på flera olika sätt under helgen (vi hörde Markolio hemmifrån för ett tag sen..) men nu på förmiddagen var parken fylld med barn. Och Aske lärde Thelma något nytt: plaska i vattenpöl.

  Nej då, jag är inte rödhårig...




Thelma var hemma med mig idag (vilket frammåt lunch visade sig vara ett rätt så dumt val) och vi träffade Aske och hans mamma Linda. Eftersom både jag och Linda har lyckats förlägga våra regnskydd till våra sulkyvagnar bestämde vi att jag skulle ta syskonvagne så kunde vi stoppa ned båda barnen där. Trodde vi ja, det tog ett tag innan Aske gick med på det, men sen när han väl satt där och åt äpple med Thelma var det ju rätt så mysigt...

Det närmade sig lunch och vi bestämde att gå till Saltsjöbus. Jag har nog aldrig sett så mycket vagnar utanför!!! Och det var FULLT inne med, och fullt med barn, det satt barn överallt och åt, helt knökat! Så nej, det var ingen bra ide. Aske, som älskar köttbullar, kunde ändå tänka sig pizza som tur var så vi styrde vagnen mot pizzerian. Thelma fick i sig en halv barnpizza, oj oj gott! Själv fick jag i mig ca en fjärde del.

Den här härliga bilden är ett träd som växer utanför vårdcentralen, jag tog kort rakt upp i trädet, och bilden blev rätt så häftig!






Lite shopping!

I går, torsdag var min mödravårdsfria dag och jag tänkte jag skulle träffa Elin och hennes dotter för lite shopping. Shopping just nu har fått en ny innebörd, det får ta max 3 timmar, fika/lunch inräknat för annats går min kropp sönder i atomer.

I allafall, vi har ju en ny vagn hemma, som Thelma har godkännt för fullt! Den är jättemysig enligt henne ocm man kan båda gå upp i vangen själv, och ur!



Men tittar jag nära ser de extra sittdynorna ut lite tråkiga ut. De är inte direkt slitna, men tråkiga. Och till hösten med regn och rusk kan det vara bra med ett par extra att byta ut med. Så jag ska sy nya och de orange blir reserverna.  Jag var och hittade tyg, men modellen kommer bli en exakt kopia av orginalen.



Fleece på ena sidan och ett vanligt, men slitstarkt bomullstyg på andra sidan.
Jag passade på att köpa gardintyg med. Det öppnade en ny tygaffär i Sickla, så de hade öppningserbjudande och jag blev så förtjust i dessa, både till Thelma och Lillebror!



Bliderna blir inte de bästa eftersom jag tar dem med IPhonen, så det är klarare färger på dem, men Thelma blev så förtjust i sina grodor!!
   Sött!!


Det blev lite till mig med.. jag har i över två års tid total vägrat skaffa sk Crocs. Men nu har jag gett med mig, rackarns vad sköna de är.. så nu har hela familjen fula plastdojjor. Fast Thelmas små crocs är ju söta... Men överlag tycker jag de är så fruktansvärt fula att de inte är värda att  hamna på bild!!
Men jag köpte ett par nya ballerinaskor till mig som jag ska ha när vädret blir bättre igen!


Råååååsa!

När jag var liten så hade jag såsom många andra småflickor en fas bestående av rosa, rosa och rosa. Och prinsessor.

Det här har ju avtagit något, och hittils har jag inte köpt många plagg som är rosa till Thelma, men hon har fått en del av andra. Döskallar har ju varit mera min sak. Men ibland kan man ju inte låta bli, och ibland så måste man chockera. Jag har som mål att efter lillebror har kommit ut, och jag har gått ned till normal vikt så blir det nya kläder, och då ska jag ta mig ur mitt svarta träsk jag har hamnat i.
Men nu handlar det ju inte om mig, utan om en rosa tröja som jag har köpt till Thelma. Så fin!!



Rosa, och med söt döskalle!! Kommer ifrån Lindex.

Idag har jag varit på MVC med, tredje gången den här veckan som jag har gjort någon form av besök till mödravården. Idag var det hos "vanliga" MVC för rutinkontroll. Allt var bra, jag har gått upp 6 kg sen inskrivningen, och mitt Hb hade stigit, men var fortfarande lite lågt. Men jag kämpar på med mina järntabletter! Blodtrycket som jag ska kontrollera varannan vecka låg mycket bra med!
Skönt att fått bra besked levererat hela veckan! Jag firade det här med mumsig, sommrig lunch...



Jordgubbar innehåller ju bra med järn med, så det passade bra!

När Anders hade hämtat Thelma så lekte vi ute lite, byggde kakor i sanden och gungade. Katterna brukar ju hänga med oss och kolla läget. Idag busade det med.. fråga mig inte vad de gör...

Tyvärr har jag mer eller mindre haft migrän idag, men jag hoppas att det blir bättre tills imorgon. Vi fick hem våran nya vagn igår. Det var ju en hel del tillbehör som kom med den, men jag tycker att sittdynorna såg lite tråkiga ut så i morgon ska jag träffa Elin och vi ska kolla på tyger i en ny affär som öppnar i Sickla. Tror inte det är allför svårt att sy något liknade de som sitter i.

Vagen är iallafall godkänd av både Thelma, som har provsuttit den, och katterna som har hittat ett nytt ställe att sova. I varukorgen under säterna. Misstänker att katten Grom, som är rätt så lat, kan tänka sig att sova i varukorgen när vi går på promenad i höst med...



Där tycker Thelma att lillebror ska sitta, men det blir liggkorgen först ett par månader!


Sunkit och blää.. dagens botten...

När Thelma var rätt så färsk kommer jag ihåg att jag och hon var och fikade på Nacka forum med min kompis Camilla och hennes dotter Alivna. Vi var på ett mysikt fik, Cafe Barista, med fair trade profil. Det enda fiket i forum man kan komma undan lite och med mysfaktor. Det här var som sagt 1½år sen, och idag när jag skulle dit så... bläää

När jag var där var det nytt, fräscht och städad. Det var minst två personal. Idag var det en stackars barista där som skulle ta emot kunder och fixa mat. Såg en aning stressigt ut. Sen finns det saker jag irriterar mig på... jag dricker kaffe med sojamjölk, av den enkla anledningen att jag inte tål vanlig mjölk. Men på det här stället får jag betala en femkrona extra för min sojamjölk i kaffet. Jag tycker det är rent utsagt diskrimerande att de som har allergier, eller väljer annan mjölk pga etiska själ får betala extra! Latten var dessutom inte god, och min brownie smakade mest mjöl. Men det var nog bara en del till att jag kommer dissa det där stället flera gånger.

Förut var det fräsch, nu känndes det mest sunkit, såg rent ut på ytan, men vid närmare titt var dynor och kuddar rätt så bra nedfläckat med mat, golvet skitit med fläckar. Inga sköna sittplatser (ännu mindre när man var gravid)

Och tjejen som jobbade där var uppenbarligen ensam... så fort hon fick tid över sprang hon ut och plockade av bord och torkade av dem- samtidigt som hon pratade med en kompis i telefon om sitt senaste krogragg hon hade släpat hem! Uhhh....

I högtalarna skränade nån hemsk skitmusik med, nån svensk fjollmusiker med gitarren i högsta hugg som sjöng om vemod.. om och om igen... samma låt hörde jag inte mindre än fyra gånger under den tiden jag satt där. Refrängen gick 
"jag har köpt nya möbler och sammlat damm på min gitarr"
Du borde nog ha fortsatt köpa möbler och tittat på dem istället för att ha dammat av gitarrjävlen och producerat denna hemska sång.

Blää. Dagens botten, och total diss framöver.

Många stenar lättade från mitt hjärta!

Igår var vi på ett så kallat flödesultraljud. De kollade hur blodflödet i navelsträngen samt blodkärlen till moderkakan såg ut. Och en skattning om hur stor lillkillen i magen är. Anledningen till detta är att Thelma var tillväxthämmad drygt 30%. Nu äter jag Trombyl för att bland annat förebygga tromboser som kan orsaka en tillväxthämning. Under flera veckor har det här ultraljudet varit och gnagt lite oroligt i bakhuvudet. Beroende på resultatet var rätt så avgörande för min fortsatta graviditet och hur jag skulle övervakas.

Men allt är tipp-topp! Grabben mår bra inne i magen och är normalstor!

Jag hade fina flöden, och bebis förväntade vikt var 717gram, och på ultraljudet kom de fram till att han vägde 707gram, alltså utmärkt!

Det känns spännande att jag med största sannolikhet kommer få ett normalstort barn!
Idag var det uppföljande läkarbesök, och jag måste säga att min läkare på specialistmödravården SöS är TOPPEN! Väldigt empatisk, men saklig, varm, med humor och uppmuntrande! Och inget lull-lull utan raka svar. Även hon blev överraskad att det såg så bra ut, det var över förväntan! Efter de här beskeden har jag nästan gråtit av lycka!
Jag kommer fortfarande få gå på specialistmödravården under sommaren, och det kommer göras tre extra tillväxtultraljud. När jag är i vecka 28, 32 och 36. Däremellan ska mitt blodtryck kontrolleras varannan vecka, antingen i samband med ultraljudet eller vid min vanliga mödravård. Men, för mig låter det som ljuv musik, och det gör ju att vi kan börja planera sommaren lite och komma iväg på lite semester!

Det här fina beskeden firades med att vi sent igår var och kollade på barnvagn. Och idag kom nya barnvagnen hem. Den är inte helt ny, utan begagnad men vi är så nöjda! En svart Urban Jungle, och vi fick med liggdel, regnskydd, två extra fleccdynor och en åkpåse. Jag tänkte vara lite huslig och pimpa vagnen med nya tyger till sittdynorna, något jag kan sysselsätta mig med.

Så nu kan vi bocka av en sak på våran "to-do-list" innan lillebror kommer!



En sån här "grej" hittade jag och Linda i senaste Mama-tidingen. Det är som en liten plastkopp med kanter, med hål för en glasspinne. Så när glassen smälter blir inte lilla handen helt nedgeggad utan i "koppen" under glassen. Fiffigt värre! Hittade de här idag på barnens hus i nacka för 20kr, så nu blir det glass i sommar!


Efter jag hade varit hos läkaren åkte jag förbi jobbet en sväng och hälsade på mina tokfior som jobbar där! Jag saknar dom! Och vi hade fått en ny kaffemaskin med! Inte en dag förtidigt! Nu smakade det gott till och med!

Jag markerar mitt revir!

I mars var vi hembjudna till Christopher som fyllde 30 år. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag med sällskap och god mat och barnen lekte för fullt! Fördelen med att umgås med andra barnfamiljer är att det (oftas) går att släppa barnen fritt och sen underhåller de sig själva. Och det gjorde de även denna gång.
Men, som småbarnsförälder släpar man ju med sig lite saker hit och dit, och oftas får man med sig dom hem med. Oftas, om man inte är som jag.

I mars glömde jag Thelmas rosa pip-mugg hemma hos Christopher. Jag fick ett meddelande om att vi hade glömt den och det var ju inte så mycket mer med det, vi får helt enkelt hämta den nästa gång vi ses.

Det gick  ca två veckor, vi har "play-date" för barnen igen hemma hos samma familj. Praktiskt att ha en mugg till Thelma där som hon kan dricka ur. På väg hem kommer ett sms..."du har glömt något..." '

Självfallet den rosa pipmuggen. Och den rosa pipmuggen har alltså stått kvar på deras diskbänk. Sen mars.

I onsdags var jag på Me&I party, och Ullis chockerar mig med en present!! Den rosa pipmuggen!!! Efter flera månader på villovägar är pipmuggen nu hemma! Lagom tills Thelma helst inte dricker ur pipmugg...

Vi hade en jättetrevlig Me&I kväll med Elin som värdinna. Blev en del inköp till båda mig, Thelma och kommande lillebror. Bara för att kunna uppdatera bloggen så tog jag lite kort. Det blev sent och jag sov som en stock hela natten. På torsdagsmorgonen har jag fått ett meddelande på facebook från Elin som undrar om jag har glömt något...

Rackarns!
Var är pipmuggen??
Puh, hittar den hemma...



Men var är kameran??

Det här är så typiskt mig att glömma saker hemma hos andra, men jag har kommit fram till att det enbart är för att markera mitt revlir, att det är mina kompisar, och jag kommer minnsan och hälsar på ibland!

Så, tillsvidare är bloggen utan kort.

Snart kommer Thelmas små kompisar och vi ska ha poolparty (plaskpoolparty). Jag undrar om de lämnar något efter sig för att markera sitt revir...

Thelmas första konstutställning

Idag är det hemmadag för Thelma, för vi ska på 18 månaders kontroll på BVC. Thelma är drygt 20 månader nu, men BVC går efter hennes korrigerade ålder fortfarande.

Det gick bra och Thelma fick en OK stämpen i rumpan efter lite trixande med att bygga klossar (det var roligare att servera mamma och BVC-sköterskan kaffe). Efter det fick hon en spruta i benet. En liten ledsen mun syntes, men hon sa inte ett pip. Och så fick hon ju fint plåster!

Thelma väger nu 9430 gram och är 79,5cm "lång".
Lite att jämföra med när hon såg dagens ljus med en matchvikt på 1171 gram och 38 cm!



Tlma ca 4 dagar håller pappa i handen



och går med dockan och vagnen.


Efter vårat BVC besök åkte vi upp till församlingshemmet i Satlis, min mellanstadielärare Ansa ställer ut några verk där tillsammans med en körkamrat. Ansas bilder kände jag igen direkt, de är bara så.. Ansa! De kommer dirket ifrån hjärtat och själen, ut via en pensel på underlaget med färger! Thelma gillade dem, jag tror att det var färgerna som tilltalade henne.
Den andra utsällaren målar i akvarell. Akvarell om man kan måla i det blir väldigt vackert, men när jag försöker ser det ut som något gjort på dagis. Men vid det här laget hade Thelma tröttnat och tycke det var roligare att leka med församligens leksaker. Tveksamt om hon blir någon konstkritiker.

Om ni är nyfikna på Ansas utställning kolla hennes blogg!
http://graa-roed.blogspot.com/


Nu sover Thelma middag.. mitt bäcken och rygg gör jätteont och knakar när jag rör mig, så nu blir det att inta soffan med en deckare och hoppas att det blir lite bättre om ett par timmar. Hoppet är det sista som överger...

Ångest? nääää då!

Tvärt emot våran balkong bor en kvinna, som minst sagt har gröna fingrar. Hon har förutom sin balkong svävat ut en bra bit på allmäningen och gjort en grön oas. Det är verkligen fint och jag skulle gärna smyga mig in och kolla lite extra. Jag ska nog ta och fråga henne om en buske hon har med som jag tycker är så fin.

Hur ser det då ut hemma hos oss?


KIRSKÅL FROM HELL!!



och där, mitt i sitter två stackars plantor som jag satte förra året. Suck! Förra året la jag om hela rabatten, grävde upp och la om all jord, och den jäkla kirskålen kommer tillbaka!

Och för att göra det ännu mera ångestfyllt, så här ser det ut under våra sovrumsfönster



Mera kirskål, samt avsaknad av gräs. På de två plattorna hade vi förut en låda med lite utomhussaker, men den gick sönder under årets snömassa. Nu är planen att lägga plattor där och få en liten kaffe hörna. Och då kan jag gå vilt ut med min bästa vän: Mr RoundUp. Och mörda all kirskål och sen lägga på stenplattor!

Och min rabbat, jo jag ska vinna där med, jag bara ska.. men jag och min kropp är inte överrens om hur mycket ogräs jag kan rensa...



Förresten, vet ni vad man kallar en gravid Madeleine som varit ute i solen en liten stund??

Barbapappa!!!

Saker jag ska (bör) göra. Snart.

Okej, jag är nog bättre på att planera och påbörja saker än att slutföra dom. Erkänner!

Men nu börjar det bli en hel del som jag borde göra. Eller kanske egentligen borde, men som jag känner skulle behövas göras.

Och gjorde jag en sak varje dag skulle det nog funka utan att kroppen skriker och säger aj aj med.

Men jag är ju så satans trött. Och uttråkad.

Jag läste på facebook idag, en kompis hade sorterat i sin garderob, "färg-och typ" sorterat sina underkläder och skulle ge sig i kast med att sortera linnen, i kategorierna ".Halterneck", "vanliga", "långa", "mönstrade" och "alternativa knytninga".  Jag är avis...

Jag skulle behöva sortera i min garderob med, för just nu är det en salig blanding av mina kläder i kategorin:

*Kläder jag kunde ha innan jag blev gravid (och fet)
*kläder jag hade när jag slutat vara gravid (men fortfarande småfet)
*gravidkläder
*kläder jag hoppas kunna ha någon gång när jag inte är gravid (eller småfet)
*kläder jag absolut inte vill ha, men som ändå finns

Är det konstigt att jag aldrig hittar något att ha på mig?


Till Lillebror!

Det börjar dra ihop sig lite.. nu är jag i vecka 23+2 och vi har börjat förbereda oss. Det är inte lika mycket som förra gången men när det gäller en del saker får vi tänka om, fixa och skaffa nytt.

Även om vi har en del kläder så vill vi självfallet skaffa lite nytt bara till Lillebror. Och det var ju ett tag sen jag gjorde någon form av moderepotage...

Lite av Johns framtida outfits!



Att jag gillar Me&I kläder är ju ingen nyhet, men jag har suttit på Tradera och fått tag i dessa i kanonskick! Mönstret heter "sura grodor" och jag bara älskar dem!  Byxorna och tröjan är i plych och mjukt och gosigt. Byxorna är lite charmigt utsvängda med! Och så är det retro!



Lite nytt, från Lindex. Jag älskar deras Bamse serie och glada färger. Och deras mjukisbyxor och jackor har jag haft till Thelma i olika färger och skönt att ha när man är liten!



Även detta från Lindex, coola byxor med hängslen till en tuff liten grabb, och smarrig kanelbulle body. Gissa om jag kommer bli sugen på kanelbullar när den här åker på!!

Lite trist är det ändå när man tittar på babyavdelningen, det finns väldigt mycket kläder för småflickor men utbudet för småkillar är mycket mindre! Det här har jag egentligen inte tänkt på förut förrens nu när jag ska köpa till en liten grabb. Känns lite trist. Det är det som jag gillar med Me&I, de har mycket unisextänk (även om de också har lite mera tjejkläder)

Ett plagg som jag varit på jakt efter en längre tid på Tradera är ett par moln-sparkbyxor. Jag vill ju att plaggen jag köper ska vara i toppsick! Tillslut efter hård budgivning fick jag tag i ett par! Och ett par dagar senare fick jag tag i en helt ny, oanvanvänd "Stadsbody" för ynka 41 kr! Den kom hem i sin orginalpåse till och med!



Jag tror han kommer bli jättefin grabben när han ska ut på stan!

Nu ska vi "bara" hitta den perfekta vagnen till oss... Jag hade spanat in en Carena syskonvagn, men den kommer inte passa mig alls. Styret till vagnen är helt enkelt för högt för mig (och går inte att justera) så om jag ska köra den blir det för tungt och jag kommer få ont i axlarna. Och vi måste ha en syskonvagn även om Thelma kommer gå på dagis. Hon kommer vara 2 år, och få henne att stå på en ståbräda tror jag inte på, och så vill jag att hon ska kunna sitta och vila om jag är ute själv med båda barnen. Nu sneglar vi på en Urban Jungle, men det blir en begagnad. Vi har hittat en fin på blocket just nu men det känns lite tidigt att köpa den. Jag får fortsätta spana någon månad till innan vi slår till.

Fredagsmys med mamma och pappa!

I fredags var det stor premiär i Nacka simhall för Thelma! Starkt påhejad av mig och Anders gjorde Thelma entre i blå bad-blöja ned i plaskdammen.



Det var en mycket skeptisk dam som helst ville sitta i famnen, trots att hon hemma gladerligen badar länge och väl i badkaret. Men det är klart, det var ett helt nytt ställe, och mycket nya människor runt om henne. Och barn, som verkade lite läskiga.

Vi försökte med den lite större bassängen, barnbassängen och det gick lite bättre. Och där fanns en rutchkana med som lockade lite. Men det verkade inte vara någon större hit det där med badhuset.
Nåväl, en liten paus med saft och russin i nyinköpta badponchon och sedan rond 2.

Nu gick det desto bättre! I lilla plaskdammen lektes det med leksaker och pappa för fullt! Det tog ett tag att känna sig hemma i plaskdammen, men sen gick det undan!



Anders och Thelma i full action!

Vi avslutade med att bada lite i barnbassängen med, och det var lite extra roligt, även om Thelma fick några kallsupar!



Vi har inte gått på något babysim med Thelma, men ändå när jag höll i henne så sparkade hon ifrån starkt reflexmässigt med benen och höll upp sitt huvud och simmade "hundsim". Det blev en lyckad dag i simmhallen och på slutet ville inte Thelma gå upp ur vattnet eller åka hem, vilket resulterade i en arg Thelma som ville stanna kvar och detta förmedlade hon med höga ljud.



Men som vanligt blev Thelma kallad för "lilla pojken" vilket Anders sa ifrån om! Det är en flicka!! Vi har köpt nya badbyxor till henne nu, och bara för att inte förvirra så är dom rosa...

Däremot blir jag upprörd när jag går till Lindex barnavdelning och hittar BIKINIS  från storlek 86!!! Vad är det för fel på världen?? Låt barn vara barn och inte några små modedockor! En badräkt kan vara okej, men en bikinitopp??? Det är ju något fel på industrin som tillverkar detta för barn, och faktiskt på föräldrar som sätter på sina småflickor en bikiniöverdel när de är knappt 2 år! Jag blir ju rädd och undrar vad som ska komma härnäst, högklackade lära-gå-skor?


Nu är det klippt!!

Efter ett par veckors total frustation över mitt hår har jag nu gjort något åt det. Mitt hår längst ned i topparna har varit så slitet, som svinto! Kan ju bero på att jag inte har klippt det på drygt 8 månader. Så, vad ska jag göra med det? För Anders får jag inte skaffa samma frisyr som honnom, dvs slätrakat. (men oj vad skönt det skulle vara ibland...) Jag har alltså funderat på allt, från slätrakat till dreads. Det slutade med att jag beställde en tid hos en frissa som Camilla rekomenderade- utan att veta vad jag ville ha.

Nåväl, det är hår, blir det fel växer det ut.


Vi disskuterar lite, det blir iaf ingen färgning av håret, jag har ju mer eller mindre färgat mitt hår de senaste 15-17 åren, så håret är en aning trött och behöver vila. Så det får vara över sommaren. Tröttnar jag totalt kan jag ta en mild toning. Till slut bestämmer jag mig. Av med skiten! Jag vill ha något nytt, lättskött och smidigt till sommaren! och jag blev sååå nöjd!



Det var drygt 40 cm som åkte av och jag känner mig jättenöjd!
Passar på att föreviga magen i vecka 21+4 med!

Apropå graviditet, nu börjar det bli mycket besök på vanliga Mvc och spec.Mvc. I maj har jag hittils 5 besök inbokade... Nästa ultraljud är i slutet av maj för att se om bebben har en tillväxthäming och hur blodflödet i navelsträngen och moderkakan är. Jag ska på förlossningsplanering med. Vad jag vet hittils är att de snittar i vecka 39. Hoppas att vi får ett datum snart (och att jag kan gå hela tiden ut!) så vi kan planera lite. Anders mamma, min svärmor Yvonne ska komma upp till Sthlm när lillen kommer- så lite planering behövs.

Nu ska jag göra mig i ordning, jag och Jessica ska iväg och leka med flytkorvarna! Det är dags för vattengympa med PRO!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!