En husmors bekännelse...

Det hela började med en liten oskyldig statusuppdatering på facebook. Det hade bakats thekakor.  Dagen efter, ytterligare en statusuppdatering om thekakor. Det satte griller i min hjärna.

Egentligen är jag inte så mycket för att baka. Jag tycker det tar tid, och det är jobbigt att diska efteråt. Egentligen klingar det illa eftersom jag inte har någonting emot disk när jag exprimenterar fram någon ny kullinarisk maträtt- men med deg är det en hel annan sak. Deg är så kletigt att få bort. Och mjöl gömmer sig i varje lite hörn. Det jag kan tänka mig är att baka kakor, eller muffins för då är degen eller smeten god. På sin höjd slänger jag ihop ett par scones.

Men dessa statusuppdateringar om Thekakor satte aktiverade någon liten grå, sömning hjärncell.

NU SKA HÄR BAKAS!!!

Mjöl och jäst inhandlades och planer smiddes. En surdeg kanske?

Till saken hör det att bakning är inte min starka sida utan är rätt så begränsad till en bakbok. En bakbok jag fick som liten flicka- och den är väl använd. Skulle jag nu våga mig vidare? Surdeg kanske var lite väl att börja med?


Allt en tjej behöver!

Fram åkte den gamla assistenten av märke Elektrolux, ärvegods efter mormor. Välanvänd och med en cirka.. 50 års trogen tjänst bakom sig. Och ungefär där spred sig ett inferno med mjöl, jäst och smör hemma hos familjen W.
Det mäts, det knådas och det jästes, och i sann Madeleine anda: vi exprimenterar och adderar lite extra saker, lite mer av något och mindre av något annat.


Det finns alltid hopp!- Gandalf

Total kaos?
Nej faktiskt inte!


Råglimporna när de kom ut ur ugnen!

Fyra och enhalv timme senare, 6 limpor och 24 småbröd senare är jag trött- men väldigt nöjd!
Och det är gott!

Kanske vågar jag mig på den där surdegen snart ändå?

Dagens resultat



ps:
jag har diskat och städat upp i köket efter mig med!

Sömn

Det här med att ha en regelbunden god nattsömn är uppenbarligen inte min grej. Hur det var innan Thelma och Thor föddes kommer jag knappt ihåg- mer än att jag fick betydligt mer sömn än idag.

Vissa nätter sover jag ungefär 4 timmar och klarar mig rätt så bra på det. Om jag är inne i en period när jag sover 4-5 timmar om natten så blir det oftas så att på tredje dagen sover jag middag, men sen kan jag fortsätta. Jag tycker mig inte må dåligt av det, men jag vet att det inte är bra för kroppen.
Nu de senaste dagarna har det varit precis tvärt om. Jag har behövit en massa sömn. Lagom tills båda barnen är i säng så däckar jag i soffan. Totalt. Och klockan är sju. Anders väcker mig när han ska gå och sova. Igårkväll lyckades han dessutom få av mig en del av kläderna eftersom jag var som en zombie. Nackdelen med det är att jag istället vaknar tidigt, väldigt tidigt. Som idag, Thor vaknade vid fyra och ville ha mat. Efter det kan jag inte somna om.

Jag vet inte vad som är värst, att jag emellanåt sover för lite, eller att min sömn är så fruktansvärt oregelbunden? För det här kan jag inte skylla på att Thor (och ibland ävent Thelma) vaknar nattetid och vill ha mat. Vi har haft fruktansvärt tur, våra barn sover bra på natten. Thor äter en sväng mellan 22-23, och sen vid 03-04 och efter det vid 7. Drömtider tycker många och jag med.

Nu tycker jag ändå att det funkar okej, men det är ju inte så skoj när jag somnar kl sju på kvällen. Anders får ju umgås med en snarkade fruga. Bara jag inte sätter mig i soffan, sen kryper ned under filten borde jag ju hålla mig vaken lite till iaf... Ska försöka det ikväll!

Föreläsning

Jag tänkte skriva ett inlägg igår men det gick inte. Anledningen var att jag somnade i soffan vid 19-tiden och sov som en stock! Anders väckte mig strax efter 22 och då gick jag raka vägen in i sängen och fortsatte sova. Bortsett från att ha matat Thor två gånger i natt har jag sovit. Jag är verkligen utvilad idag!

Jag var i skolan igår, trots en kaosartad morgon så kom jag till första föreläsningen. Jag fick gå ifrån den lite tidigare för att Thor blev hungrig (ovanligt??)
På eftermiddagen hade vi en till föreläsning, om vaccinationer för barn. Det är nog en av de absolut bästa föreläsningarna jag någonsin har varit på! För det första var den grymt intressant och verkligen aktuellt för mig, dels nu inför praktiken och i framtiden. Och vilken föreläsare! Margaretha Blennow har dels skrivit Barnhälsovårdsboken som vi har som kurslitteratur men så är hon verkligen intresserad och insatt i sitt ämnen. Tyvärr brukar sådana föreläsare ibland har snöat in alltför djupt innom sitt område och vara dåliga föreläsare, men icke! Hela föreläsningsalen satt verkligen aktivt och lyssnade! Förutom att hon förklarade bra och rolig har hon en otrolig retorisk förmåga. Wow säger jag bara!!
Tyvärr fick jag gå ifrån även denna föreläsning 20 minuter innan den var slut. Thor tyckte nämligen att "nu skiter vi i det här mamma"- och det var precis vad han gjorde högt och ljudligt... Annars var han otroligt lätt att ha med igår med till skolan!

Nu börjar morgoncirkusen! Sen blir det bilkö tillbaka till plugget!

Ibland vill jag bara dricka tant-kaffe

Vissa dagar vill jag bara dricka tant-kaffe. Helst ska det vara kok-kaffe, men det har vi aldrig hemma. En patient har faktiskt lärt mig koka riktigt gott kok-kaffe och det är ju lite speciellt. Någon gång, någon dag kanske jag skaffar mig en kaffepanna till spisen?

Men annars, tant-kaffe för mig är när jag dricker kaffe ur kaffekopp med fat. I vanliga fall blir det ju ur mugg, eller större glas. Ibland ur en termomugg. Men kaffe ur riktig kaffekopp med fat, och sockerbit som man doppar i kaffet, suger lite på, och sedan har i munnen de första klunkarna!



Koppen har jag ärvt ifrån min farmor som jämt drack kaffe ur kaffekopp med fat. Sen gillar jag själva koppen med, det är en gamal Gustavsbergs serie, Spisa Ribb tror jag den heter. Den går i alla fall inte att få tag i längre och det är lite synd. Jag tror jag har fem koppar, men sex fat.

Av någon lustig anledning kommer små intressen som att dricka tant-kaffe vid lägen som inte är de bästa. Som nu ungefär. På fredag ska tentan vara inne och paniken är ett faktum. Jag kommer inte ha tid att sitta något alls på fredag då jag har båda barnen hemma. Och på kvällen vill jag faktiskt spela WoW.

Jag har nämligen gett mig själv WoW förbud denna vecka så att tentan blir klar. Anders har fått ta hand om min inloggningsdosa. Jag vet inte var den är- men jag tror han har med den till jobbet för säkerhetsskull!
Ändå har jag kommit så pass långt nu med tentan att jag "bara" behöver skriva ihop alltihopa. Och antagligen begränsa mig mycket eftersom det max får bli fyra sidor. Sen ska referenserna skrivas in snyggt med och hela kalaset anknytas med stöd av två ventenskapliga artiklar.

Det har som vanligt blivit så att jag sitter halva nätterna och är dödstrött på morgonen. Igår var planen detsamma, men jag tokdäckade i soffan vid 7-tiden. Den tiden min pluggtid annars startar och pågår fram till 02. Igår sov jag som en tok. Jag var uppe två gånger i natt och matade Thor- annars sov jag. Jag hade mycket sömn att ta igen och jag behövde det verkligen! Idag är jag förvisso pigg, men ont i huvudet för att jag är stressad! Nu blir det stenhård diciplin!

Det är svårt att kunna sitta när Thor är vaken på dagen, jag ger honom min tid istället och det är det viktigaste för mig! När Thelma hämtas från dagis är det familjeliv för hela köret. Och det är väl tur det så vi kan vara ute lite och upptäcka nya saker!
Som när vi var ute och gick häromdagen, någon i området har visat sin kreativa sida och gett oss många i området något fint att se på! Jag stod och pratade med en granne och visst har vi många fått en glad stund när vi tittat och provsuttit det nya vardagsrummet som står ute hos oss!



Någon i området har slitit med att göra denna soffa med kuddar, bord med lampa! Kuddarna ser verkligen ut som att några har suttit i soffan ett tag! Det här har givit många i området glada leende och jag hoppas att skaparen förstår att han/hon verkligen har förgyllt många andras liv för ett litet tag!


Vad är det här?


Måste prova!


Sitter ju bra här, men var är Bollibompa??

Våran lillebror börjar bli stor med! Nu har vi börjat med smakportioner! Gröt har inte varit någon hit, men lite potatis och majs har vi provat! Tiden går så fort!


Tentaplugg..

Än så länge har jag bara läst, inte skrivit en enda rad om det som ska in till hemtentan. Måste vara klar till torsdag kväll!

Dessutom har jag tryckt i mig nästan en hel påse majskrokar. Det skulle egentligen vara Thors.. men jag ville ha något att tugga på. Fy vad jag mår illa nu... tror inte man ska äta så många.

Micro paus över- nu dyker jag ned i böckerna igen!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!