Bell-Ami, våran Bibbi, Bubblan.

Fick ett samtal från en gråtande mor för ett par timmar sedan. Mamma och pappas hund, Bibbi finns inte längre. Hon blev så dålig att hon inte kunde hoppa upp i bilen och mamma åkte till vetrinären som hade jouröppet för dem. Ännu en gång, tack för Solsidans djurklinik, de verkligen ställer upp!

Mamma misstänkte att det var något med Bibbis livmoder, hon har precis löpt. Men efter ett ultraljud står det klart att hela Bibbi är full med tumörer, livmodern och hela mjälten. Det här har då vuxit ett bra tag, men hennes sista löp med alla hormoner har antagligen fått det hela att växa explosionsartat.

Det fanns inget att göra, så fina Bell-Ami, som Bibbi egentligen heter fick i morse somna in. Jag vet att Charlie väntar med en morot i himmlen!

En vecka och fyra dagar, så kort tid tog det innan Bibbi och Charlie träffades igen.

Det kommer bli väldigt tyst på Idunvägen nu.



Geocaching!

För ca 4-5 år sen höll jag på med något som heter Geocatching. Man kan säga att det är en modern skattjakt. Med hjälp av kordinater ger man sig ut och letar efter en gömd "skatt".  Själva skatten är inte det viktigaste utan att man hittar den. Sitt besök att man har hittat cachen skriver man i en lite bok som ligger i den (oftas) gömda lådan. Det finns flera sortets catcher och när jag höll på sist tog jag ett hundratal.

Igår satt jag och surfade runt, och sprang på det här igen. Nu har jag ju ingen GPS, men det ska tydligen fungera bra med iPhonen. Och nu har jag lurat med Anders på det här med. Så, nu ska familjen Walled ut på permiär geocatching! Jag tänkte att det här blir ju perfekt familjegöra när vi har semester, åker runt i Sverige och för Thelma att springa av sig lite. När Lillebror kommer och jag ska bli av med barbapappakroppen kan vi ut och leta med vagen!

Så, akta er mugglare, här kommer familjen W!

Amma någon annans barn?

Nu har jag snokat reda på ett nytt omdebbaterat ämne på (skitsajten) familjeliv. Jag sitter mer och mindre och väntar på att diskussionen ska spåra ut, och ja.. jag kan inte låta bli att lägga mig i!

Det hela är en omröstningstråd där frågan lyder: Amma annat barn?
Frågan är om man har gjort det, vad man tycker om det, och nu även om man kan tänka sig det.
Över 1200 har varit inne och läst inlägget i skrivande stund, men drygt 92% tycker inte att det är okej att amma eller låte sitt barn ammas av någon annan. Varför?
 
En liten liten diskussion har kommit igång, men den är rätt så tafflig. De flesta har bara skrivit: nej absolut inte, eller usch! Visst, nu kan man ge fullgod ersättning eller pumpa ur sin egen mjölk och ge på diverse olika sätt. Men vad är det som är så fel med att låta sitt  barn få annan kvinnas bröstmjölk? Eller är det inte själva bröstmjölken som är det känsliga i diskussionen, utan att ens egna barn får en annan kvinnas bröst i munnen?

Det finns anledningar till att man inte ammar, man kanske inte kan, det finns ingen mjölk. Eller så vill man inte. Varför en kvinna ammar, eller inte ammar sitt barn är enbart upp till henne. Ingen annan. Den som möjligvis kan ha en åsikt om det hela är barnets andra förälder, men så länge inte den ammar så är det egentligen inte upp till denne heller. För något som verkligen finns i Sverige är amningshysteri! Ersättning är bara skit, och och barnet får flaska så missar man fin kontakt.

BULLSHIT!!!

BVC brukar komma släpandes med WHO´s rekomendation om att spädbarn ska ammas i 6 månader. Vet du varför?? Jo för att WHO har en gemensam riktlinje för alla länder, även länder där tillgången på rent  vatten inte är en självklarhet. Och att ge ett barn ersättning som blandas med skitigt vatten kan innebära döden. Men, i Sverige har vi rent vatten, och har man en egen borrad brunn så är man oftas noga med att kolla sitt  vatten ändå. Eller så har vi bra tillgång att köpa färdigblandad ersättning som dels är godkänd av livsmedelsverket och fullgod som näring.

Bebisar som flaskmatas får närhet dom med, förutsatt att du har din lilla i famnen, ni har en mysig stund. Det blir inte samma sak om du pallar upp barnet brevid dig och även flaskan, men det förstår väl de flesta?

Så, skulle du kunna låta ditt barn bli ammat av en annan kvinna?

För mig är svaret enkelt: ja.

Dels är det ju så att Thelma fick donerad mjölk på Neo. Nu är det ju lite skillnad, den mjölken Thelma fick som var donerad var ju ordentligt kontrollerad, näring, fetthalt ja allt. Även min mjölk kollades när den väl kom igång, även om jag inte donerade. Så för mig, Mjölk=mat, mat som mat, min tös behövde mat för att leva. Som vi alla.
Skillnaden är väl kanske att Thelma fick den donerade mjölken i sond. Hon hade ju ingen sugreflex när hon kom i vecka 30.
Och kanske är det där skillanden ligger för många, att veta att sitt barn får näring av en annan kvinna, och dessutom närhet. Jag undrar om det är där det avgörande ligger för många, att se sitt barn få en annan kvinnas bröst i munnen och närhet? Är det så att mamman då känner svartsjuka?

enl wikipedia står det så här om en sk Amma:
Amma är en kvinna som ammar ett spädbarn utan att vara barnets biologiska mor. Förr i tiden lät de högre klasserna anställa ammor till sina barn, eftersom adelsdamerna genom att inte amma lättare kunde bli gravida igen och se till att få en arvinge. Eftersom det numera finns bröstmjölksersättning och man inte har lika svårt att få barn som överlever upp till vuxen ålder är det inte längre särskilt vanligt, utom i utvecklingsländer

http://sv.wikipedia.org/wiki/Amma_(yrke)

Men, varför inte, ändå? Okej, jag skulle inte vem som helst amma Lillebror i magen, men om jag visste vem kvinnan var, att hon inte pillade i sig div mediciner,nikotin, narkotika eller annan skit, så varför inte? Om min kompis kom och erbjöd sig, och mitt barn var hungrig, varför inte? Det är ju den lilles behov som kommer först! Och var det tvärt om, att min kompis behövde hjälp och bad mig så självfallet! Och det skulle för mig kännas som att jag hade fått ett fint förtroende.

Du kanske inte alls tycker som jag, du kanske inte alls vill varken amma eller låta någon annan amma ditt barn, och det är helt okej! Det är din kropp, dina bröst och du bestämmer! Du kanske inte vill amma alls, och det är faktiskt helt okej det med- bara du själv mår bra av ditt beslut! De har ju faktiskt kommit fram till att amning inte alls skyddar mot allergier!(jag ska se om jag hittade den avhandligen och då kan jag länka upp den!)

Men, sätt dig några minuter och fundera ut vad du tycker, och varför. Inte för att försvara för andra, utan för att ibland kan det vara skönt att ha sin åsikt klar.

Lördag med familjen W

Alla familjer har nog olika rutiner och sätt att tillbringa sina helger. Våra helger brukar se ganska så olika ut men vi gör alltid något tillsammans alla tre. Helgen brukar ju springa iväg väldigt fort med, och helt plötslig är det måndag och man sitter yrvaken på sängkanten och undrar var helgen tog  vägen, och vad gjorde jag egentligen?!?

Även om alla lördagar ser olika ut var nog det här en ganska normal lördag för oss. Den rullad på kan man säga.
Thelma hade sovit ganska så dåligt natten mellan fredag och lördag, och somnade till ordentligt först på morgonen, så vi fick sovmorgon till ofattbara 10:30!!! (hon var vaken två gånger under natten, sen strax efter 7  i morse men då ville hon ha välling och sen sova igen) Det var till och med så att jag och Anders hann gå upp och starta kaffebryggaren innan vi fick väcka henne. Men när Thelma sen är vaken, så är det full rulle!

Eftersom mina föräldrar har åkt bort över helgen så har Anders fått det ansvarsfulla uppdraget att åka hem till hans Koikarpar och göra rent filtren i dammen. Thelmas uppdrag är att mata fiskarna. Vilket hon gärna gör! Så vi begav oss till Saltis där Martin, Marie och kusin Melwin sammanstrålade. Vi fikade lite och barnen lekte.  Thelma och Melwin har riktigt roligt tillsammans nu, och Melwin har börjat gå lite smått. Idag kröp han dock efter Thelma och de styrde och ställde, det vill säga, vi föräldrar kunde sitta still, och de underhöll varandra.

En annan sak kusinerna har gemensamt är hur lika de ibland är sina föräldrar. Jag tycker att Thelma blir väldigt lik mig på kort, medans hon kanske är mera lik Anders "live". Men oftas mest lik mig (fast jag hade mera hår än vad hon har). Melwin däremot är otroligt lik sin pappa.

Jag fick ett gäng kort på mig och Martin när vi var små, och nu har jag ju ingen scanner, så i ett försök att visa kortet fick jag fota av det.. lite otydligt men ändå. Det här kortet är taget sommaren 1982, Martin i plaskbaljan är ca 10 månader jag jag 2½ år.


(desstutom känns det riktigt bra att lägga upp ett kort på sin lillebror på nätet-naken!!)

Kusinerna Thelma och Melwin äter Brago.. kolla vad lik Melwin är sin pappa!




Anders har målat klart min gamla säng nu med, så i  veckan ska vi skaffa ny madrass så att Thelma får byta säng, till en juniorsäng.

Vi har hunnit med ett annat lördagsnöjde som vi nog ganska så ofta gör, och resten av Nacka med för den delen. Storhandla på IcaMaxi. Jämt mycket folk där på lördagar...

Kvällen rundades av med att Thelma fick "runda bullar" dvs köttbullar och vattenmelon. Melonen gick ned i en rasande fart! Anders lagade middag till oss två, korv med bröd!
Sen har vi mest softat i soffan och sett på TV, var ju två klassiker idag, The golden child med Eddie Murphy och Constantin.


Anders och Thrall.. mmmm husse, vi myser!


Grom slappar i fotölj

Filmen Constantin är riktig bra,en klar favorit. Men, vi har fått strömavbrott! Självfallet precis när jag skulle uppdatera bloggen. Anders var riktigt stolt, har var den som ringde in först av alla tydligen och anmälde det (hela området var kolsvart, gatubelysning och allt) så det blev ett av brott i filmen. Lite mysigt att få tända ljus omrking sig. Efter ett tag kom stömmen tillbaka, för att sen försvinna igen någon minut. Antagligen är det det mycket efterlängatade regnet som har orsakat det hela.

 För det har det äntligen gjort idag: REGNAT!!

Under dagen har det förvisso varit drygt 22 grader men moln, sen kom det lite småregn som har eskalerat under dagen. Jag välkommnar det verkligen. För idag har jag inte varit svullen om fötterna eller kännt mig allmänt seg, utan till och med frusit- riktigt skönt! Och nu sent på kvällen har det riktiga spöregnet kommit och vi har bara 13 grader ute. Skönt och naturen behöver det. Det är mycket bränder ut, och så ser det så tråkit ut när alla träden börjar gulna och vissna mitt i sommaren pga vattenbrist.

Ungefär som gräsmattan utanför oss, den ser bedrövlig ut. Och inte alls skön att gå på. Det är ingen gräsmatta, det är en hömatta!
Jag tog det här kortet strax innan det blörjade spöregna, och det ska bli intressant hur den ser ut i morgon kväll.. allt är ju iaf bättre än nu!

 Hömatta


Charlie, vecka 33, semester och sushi!

Jag har fått så många fina kommentarer både i bloggen, på facebook, mail och sms om Charlie. Tack så mycket!! Den lille bruna "korven" har tydligen gjort stort intryck på många människor, en del som jag inte ens visste om minns honnom. Det värmer så härligt, och det är så han ska bli ihåg kommen.

I vårat område bor det en brun pincher, och jag såg honnom idag. Det högg till i hjärtat, annars har jag mått bra de senaste dagarna. Men det kommer bli tungt att åka hem till mina föräldrar i morgon och inte mötas av energiknippet. Men, så som jag brukar hantera saker, jag MÅSTE dit, för att möta det tunga en första gång. Nästa gång går det alltid lite lite bättre.
Som min jobbarkompis Jennifer skrev: Att behöva ta bort sitt djur, sin familjemedlem är djurägandes baksida, oavsett om det är en katt, hund, undelat eller chinchilla!

De senaste dagarna har jag (och Anders och Thelma såklart!) haft finbesök från skåne. Rikke, en guildie har varit här och förgyllt tillvaron lite. Vi har hunnit med att snacka en väldigt mycket gojja, badat fötter, gungat Thelma och sett änder. Självfallet har tiden gått för fort! Jag har fått en del nya uppslag som jag kan filosofera och skriva om sen med.

Nu är det iaf äntligen fredag, jag går in i vecka 33+0, Andders har påbörjat sin semester och nu har vi 4 veckor tillsammans hemma! Vi har firat med att äta sushi, 30 bitar fick vi minnsann i oss... så nu sitter jag väldigt däst i soffan!

Ha en trevlig helg!

Charlie Clown

Jag sitter mest och stirrar rakt ut.
Jag ska försöka skriva ned lite om min Charlie men det går trögt.
För idag kom dagen som jag länge har vetat ska komma, men likförbannat gör det jävligt ont.

Charlie finns inte hos oss längre.

Hur skriver man något om någon som har betytt så mycket för mig under så lång tid, kan man göra det rättvist?
Och hur kan man älska någon så mycket, när den här individen verkligen kan göra en vansinnig?



Jag var ung när jag skaffade Charlie, bara 20 år. Jag skaffade honnom med en dåvarnade pojkvän, men efter vi hade gått isär flyttade Charlie efter en tid hem till mig på heltid. När vi hämtade upp Charlie hos sin uppfödare såg jag Charlies personlighet redan då. Han var minst i kullen- men klart kaxigast. Och han åt upp mina skosnören första dagen. Och så fortsatte det. Jag kommer ihåg när jag en dag kom hem från skolan och insåg att Charlie hade bitit sönder ett cykelsadelskydd jag hade, som var gjort av fårskinn. Jag hade fårull utspritt över hela lägenheten! Det såg ut som att det hade dragit förbi ett lokalt snöoväder på 49kvm i lägenheten! Listan på saker Charlie har bitit sönder, förstört och ätit upp kan göras lång.
Som liten valp på 10 veckor och en matchvikt på 4 kg satte han en dag i sig 1 kg smörkola, med papper på självfallet. Han mådde inte bra och var vääääldigt rund om magen. Efter lite magmassage kom dock all kola (fortfarande med papper på) upp igen och han mådde bra.

Charlie gillade nämligen att plocka isär och öppna saker. På julafton fick han självfallet paket- som han öppnade själv! Han öppnade även andras paket, för att slita isär papper i småbitar var en skojig sysselsättning.

Som student fungerade det väldigt bra med att ha hund.  Jag bodde nära skolan och varje dag på lunchen gick jag hem, åt och tog en promenad med honnom. På så sätt var jag alltid pigg till eftermiddagens föreläsning. När jag hade praktik bodde Charlie hos mina föräldrar och trivdes bra. Sällskapsjuk var Charlie, ville gärna ha folk omkring sig och vara med, men med möjlighet att gå undan själv. Så en sak jag tidigt märkte med Charlie var att han ville att man skulle prata mycket med honnom. Det resulterade i att jag ofta satt och läste högt för Charlie när jag pluggade. Väldigt bra för studierna med! Så Charlie blev en beläst hund! Några av hans specialområden var mag-tarmkanalen och dess sjukdommar, hormoner och diabetes. Lite senare fick han även utbildning innom nationalekonomi.


Charlie Clown

Jag tror att de flesta som har träffat Charlie har en rätt så fin bild av honnom, en spjuver, charmör och lite feg ibland, och ibland jättetuff. Charlie är en Pincher, som på håll är släkt med dobbernmannen. Med andra ord, en liten söt hund, men med stor motor i sig. En typisk enmanshund som kräver en fast hand. Och vi har legat på golvet och brottats och talat alvar om vem det egentligen är som bestämmer!

Någonting Charlie inte gillade var att bada. Usch då blir man ju blöt. Han ville inte gå ut när det regnade, snöade eller var kallt. Däremot gick det alltid bra att duscha honnom, så länge vattnet var varmt. Värme var något Charlie gillade med. Han sov helst i sängen, såklart, med täckte på sig. Oavsett årstid och hur varmt det var ute. En sommar hittade jag honnom inne i sovrummt där det var nästan 30 grader, och jycken ligger och sover i sängen, under duntäcket! Bara en liten svart nos stack fram...
När jag träffade Anders blev Charlie nedkörd ifrån sängen, vilket resulterade i att han surade i drygt två veckor men sen var han kompis med Anders igen. Han hade ju en skön korg, med täcke i...


Sömntuta

Det finns flera härliga historier om Charlie! Som när han följde med mig hem till en pluggkompis. Den tjejen hade en mycket gammal tik som var drygt 15 cm högre i mankhöjd än Charlie. Inte stoppade det honnom att det var en gammal grinig tik. Dom blev kära- och ett par månader senare blev Charlie pappa till fyra blandrasvalpar. (något år senare blev Charlie kastrerad, för att han skulle bli lite lugnare)

Diverse små krigsskador har Challan fått under åren och som hund åker man oftas på att få en sk dumstrut på sig då. Det här stoppade inte Charlie alls utan han rörde sig obehindrat ändå.



Charlie har tillbringat mycket tid hos mina föräldrar emellanåt, om jag har haft praktik, eller jobbat tokigt. Där har han så gott som jämt haft sällskap av en schäfertik. För ett par år sen kom även hans kusin Leo in i bilden. I börjar gick det inte alls bra, Charlie var fullkommligt rasande på Leo, men Leo älskade Charlie från första början. Men de båda herrarna har umgåtts mycket på sistonde och trivs bra ihop.


Kusinhäng i Charlies soffa

För tre år sen fick Charlie två små bröder. Han var inte alls lycklig över det i början. Framförallt inte när de kom och intog hans älskade röda soffa! Men med tiden blev det en oslagbar trio. Katterna tog efter Charlies beteende och Charlie började tvätta sig som en katt...


Nej, i början var inte kattungarna så roliga men det gav med sig!

Charlie var även expert på att smyga, och så smyga sig upp i soffor eller i sängen. Om nu inte husse Anders låg där, men om jag var ensam hemma såg han sin möjlighet och kröp gärna upp, la huvudet på kudden och sen täcke på sig och bara mös!
Den här bilden sover vi alla tre gott på, och märkte inte att Anders kom hem och tog kort på oss!


Vem sover godast??

Charlie tyckte det var helt okej när vi fick Thelma med, men när hon började krypa så blev det lite jobbigt. Thelma kröp gärna fram till Charlie, men då var han en gammal hund som hade fyllt 10 år och tyckte det var jobbigt. Han tyckte om Thelma, men han fick det sista året bo hos mina föräldrar för att få lite lungt omkring sig som det inte är om man har ett enegiknippe hemma.
Den här bilden är från 2009 och vi har precis flyttat till Orminge och myser ute under äppelträdet! Även om Charlie tyckte att Thelma var lite jobbig så gjorde han allt för att vakta henne och såg henne som sin flockmedlem.



Snygga Charlie Clown!


Under dagen, mellan tårarna har jag tänkt mycket på hur otroligt roligt vi har haft ihop! Och hur många som har sickat meddelanden och berättat sina roliga minnen om Charlie! Fortsätt göra det! Jag vill höra din bästa Charlie-historia! För det är så vi ska minnas "Challeballe"- med glädje!

Det blev en tung dag för mig, och för mamma som var med Charlies sista tid.
I morse vaknade jag av att det ringde hemma hos oss kl 8:20. Jag och Thelma låg fortfarande och sov, men jag vaknade av ringsignalen. Det var min mamma i andra lurens som sa storgråtande sa att Charlie inte kunde gå, att han bara släpade benen efter sig. Medans mamma ringde vetrinären tog jag upp Thelma, gav henne frukost och vi klädde på oss. 45 minuter senare var vi hemma hos mina föräldrar. Jag hörde hur Charlie skällde när jag kom, men det var inte alls så mycket han brukade skälla. Charlie kommer hasande till mig, han har ingen kontroll på bakkroppen och ryggen är krök. Thelma får stanna hemma hos morfar och jag och mamma åker till vetrinären. De har redan gjort iordning ett fint rum till oss, Charlie får en mjuk bädd och fäll att vila på, där han lägger sig utan att protestera (vilket han hade gjort i vanliga fall) De har tänt ljus och ställt in näsdukar till oss. Vetrinären ser direkt att Charlie har ont, inte kontroll på kroppen och är förvirrad och säger att det med största sannolikhet är en hjärnblödning. Det låter hårt, men Charlie är ändå 11½ år gammal, så han ska få sluta sitt liv med värdighet och att försöka behandla honnom är bara egoistiskt. Att låta honnom somna in är i det här läget det enda rätta, och ett lätt beslut att ta.

Charlie får en spruta med lugnande och ligger i min famn. Han är avslappnad. Lite senare kommer vetrinären in och ska ge honnom lite mera lugnande då Charlie är ganska så svårsövd. Men nu händer det grejer! Charlie får ett "hjärnspöke" av den andra dosen lugnande och börjar bita och ska "döda" fällen han ligger på. Mitt i allt elände börjar vi skratta- det här cenariot är så typiskt Charlie! Vi får ta bort fällen, Charlie lägger sig igen lungt i mitt knä och jag klappar honnom. Tårarna rinner och han får den sista sprutan av vetrinären. Medans Charlie sakta somnar in känner jag hur Lillebror sparkar i magen och jag inser än engång hur nära livet och döden ligger varandra.

Strax efter kl 10 somnar Charlie Clown in för gott i mitt knä. Vi tar adjö och lägger över honnom fällen igen. Det ser ut som han sover.
Om drygt två veckor får han komma hem igen (efter kremering) och han ska då få sin sista plats i gräsmattan på favoritstället.

Xitamiz Charlie Clown
990128-100719


Tillväxt ultaljud

Nu är jag i vecka 32+3 och det är dags för nästa tillväxtultraljud av lillebror så att han mår bra. Idag följde min mamma med då Anders självfallet jobbade. Lillebror är så pass stor nu att det är svårt att få lika bra bilder som vid rutinultraljudet och framförallt är det omöjligt att få en bild på hela lillebror, utan nu är det olika delar åt gången.
Allt såg bra ut och han är stor våran Lillebror! Han ligger på +13,4% nu och har en beräknad vikt på 2310 gram! Barnmorskan som gjorde ultraljudet sa att jag kunde göra mig av med prematurkläderna jag har efter Thelma, så det känns ju bra!
Mamma tyckte det var kul att se med, hon gjorde ett ultraljud med min lillebror 1981, men sedan dess har ju mycket hänt och man ser mycket med. Både jag och mamma  var glada när vi åkte hem (trots tråkigheter tidigare på dagen) med varsin bild i handen på Lillebrors snopp!
På den här bilden ser man verkligen att det är en snopp- utan tvekan det är en lillebror i magen!
Det här var mitt femte ultraljud, och jag ska göra ett till, i vecka 36. I morgon är det vanligt besök hos barnmorskan!

Cyklerpremiär!

För ett par dagar sen köpte ju Anders en cykel. Tanken var då att han skulle köpa en  cyckelstol till Thelma med, men den var ju självfallet slutsåld- i hela Sverige. Vi var inne på barnenshus i Nacka, en affär som jag brukar dissa då de tar sådana fruktansvärda överpriser och personalen är totalt okunning (om man nu lyckas hitta nån personal i butiken)
1495 kr!!! vilket överpris!!

Det blev ingen cyckelstol till Thelma därifrån, vi åkte tillk stora Coop istället och hittade samma stol för 349 kr vilket är helt okej. Så idag på kvällen var det premiär för Thelma och Anders på cyckel. Och jag dokumenterade såklart!
Otålig Thelma som redan har fått på sigh hjälmen väntar på att pappa ska skruva klart
Cyckelstol, Thelma och hjälp på plats, Anders utför den så välkända "försvinn-härifrån-dumma-geting-dansen"
And off they went!

Sippsö

Idag har jag och Thelma varit på skärgårdsäventyr! I morse tog vi bilen till Lillsved där Elin, Per och Emma mötte upp oss med båt och tog oss ut till Sippsö. De huserar där ute sommartid och idag skulle vi på besök. Lastade med badkläder och solkräm var vi laddade för en heldag.

Projektet började redan i måndags när jag skulle få tag i Thelmas flytväst, som var hemma hos min bror, som i sin tur var i skåne. Men under tisdagen kom flytvästen tillrätta och Thelma gick stolt omkring i den hemma i köket. Idag var det då dags för båttur. Anders undrade hur det skulle gå, för förra året vi var ute i liten båt grinade Thelma mest.

Men idag gick det bra, med ett stort flin satt Thelma stolt med sin flytväst i båten, glad över att få träffa kompisen Emma igen efter många veckor. Töserna satt snällt på bryggan när båten förtöjdets och packades ur.




Varmt väder, men med lite sköna fläktar som barbamamma gillar, och en strand så barbamamma kunde svalka sig. Större delen av dagen har vi varit på stranden. Att bada var inte lika populärt- det var ju bara 17 grader i vattnet med  vad gör det när det finns sand, småsten och snäckor?




Det blev dags för lunch och grillen tändes. De senaste dagarna har det varit lite sisådär med matglädjen för Thelma då det varit så varmt, men välling har iallafall gått ned, men idag så fick den lilla damen i sig 2½ korv (!) med lite bröd.
Vi försökte få tjejerna att sova och gick runt ön. Låter som en stor bravad för min foglossning, men det var inte så långt. Men varken Emma eller Thelma hade tid att sova ändå... Lite senare var det fika, jordgubbar, glass och grädde. Thelma har inte varit så förtjust i jordgubbar men såg att Emma åt, så då var det tydligen gott ändå! Emma däremot gillar verkligen grädde.. Behöver nog inte förklara så mycket mer utan låter bilden tala!



Vi hann med en tur till på stranden på eftermiddagen, och den här gången var jag lite olydig och badade faktikskt upp till magen. Det var kallt, men svalkade skönt!

Bildbevis på att Per  badade. Sen doppade han överkroppe med

Lillebror i magförpackning på playan

Sandiga små sommarhänder!

Tjejmaffian! Vid det här laget var småtjejerna trötta så de satt faktiskt still för en gång skull!

En mycket nöjd Thelma och mamma packade ihop sig och fick åka båt tillbaka till bilen. På vägen hem somnade thelma i bilen efter 2 km och sov hela vägen hem. Hemma väntade pappa på att få busa med Thelma men det var inte läge för det. Thelma var helt slut, det blev tandborstning och nattvälling, sen somnade hon om som en stock.

Själv har jag vuxit fast i soffan, foglossningen gjorde sig väl påminnd när vi kom hem. Det som brukar fungera bäst mot smärtan är en kombination av Panodil och värmen. Jag badar ju en hel del hemmma, men just nu är varma bad inte så skönt. Det  blev en kall dusch för att bli av med naturpeelingen, dvs sanden. Men jag har ett annat bra knep när det är outhärdligt, ett värmeplåster. Kanske inte helt ultimat när det är 25 grader varmt ute kl 23, men jag har inte så myket val.

Smärta eller inte, det var klart värt det hela! Tack Emma, Elin och Per (och resten av familjen!) för en fin dag!


Ny medlem i familjen!

Idag har det, eller det är fortfarande asvarmt. Och jag som i vanliga fall verkligen gillar värmen och inte alls mår dåligt av den tycker att det är riktigt jobbigt! Men så släpar jag ju just nu runt på en hel del extra kilon och blod...
Så idag har vi dissat solen och varit inne- och faktiskt varit och shoppat! Anders är ju i vanliga fall inte så jätteglad i att shoppa, men idag så gick vi i butiker som han gillade!

Jag har fått ett nytt minneskort till kameran. Det är ju jag som mest använder den, även om det är våran tillsammans, men det minneskortet som vi hade var jättegammalt. Och det gav vissa konstiga beteenden med sig. Jag kunde ex endast radera bilder ifrån kameran, och inte ifrån datorn. Skumt. Dessutom behövde jag en adapter till datorn för att kunna läsa in bilderna i min dator. Nu är iaf det problemet löst, förutom att nu är adaptern som jag har till min stationära dator (dvs wow-datorn) för gammal för det nya minneskortet. Suck!! Alltid är det något!! Ett nytt minneskort behövdes iaf, för snart kommer ju Lillebror och då kommer jag antagligen ta ännu mera bilder!

Men så har jag fått en jättefin present av min älskling! Jag har länge gått och sneglat, men då efter en rosa... nu fanns det ingen rosa kvar, så det blev en metallicblå istället med bättre processor och minne. Jag har fått en mini-PC!
En Gösta!! (om det är någon som undrar så gillar jag att döpa mina prylar, min iPhone heter ju Bernt)


Gösta himself!

Gösta och hans "sovsäck"

Jag ville ha en liten Gösta, dels till ett projekt som jag hoppas jag får svar på om jag kan börja med nästa vecka, och för att kunns skriva lite och så var jag än är. Det är ju inte så att jag plockar ihop och drar med mig min speldator om jag ska iväg över dagen någonstans... Och innom en snar framtid kommer jag ju få åka till sjukan när Lillebror ska levereras och då kan det ju vara ett bra tidsfördriv med!
Så det här blogginlägget premiärskrivs på Gösta.

Anders själv har ju varit i cykelköpartankarna sen förra sommaren, men en massa omständigheter så har det skjutits på framtiden, tills idag. Nu står äntligen hans nya svarta cyckel i vardagsrummet och väntar på sin premiärtur i morgon när han ska till jobbet! Vi skulle ha tag i en cyckelstol till Thelma med, men den var slut, och vid sista shoppingstoppet var vi rätt så nöjda och orkade inte åka till ett nytt ställe för att köpa en, men det kommer. Thelma är just nu väldigt förtjust och faschinerad av cyklar, så hon ville prova hon med!



Thelma har blivit lovad en cykel av sin farmor och gudmor Annica, men hon är lite för liten än... men tills hon fyller tre nästa år kanske! Söt var hon iaf, hon gick och hämtade en cykelhjälp och satte på sig själv, sen skulle hon bara upp! Jag fick hjälpa henne upp men sen satt hon still en liten stund!

Kanske låter det tokit att shoppa en sådan här varm dag men i gallerior och större butiker finns det AC!

Fjäril vinga syns på Haga...



Jag är en hemsk mor! Idag ringde jag och sa att Thelma inte kunde komma till dagmamman trots att hon var helt frisk.. och tog med henne på egna äventyr!
Idag har nämligen jag och Thelma varit med mina föräldrar (alltså mormor och morfar) min lillebror Martin och Thelmas kusin Melwin på äventyr till fjärilshuset och Hagaparken!

Det hela började väl inte så toppenbra, jag körde vilse, missade avfarten och då blir jag stressad. Men efter en ordentlig sightseen runt om Stockholms motorvägar kom vi tillslut fram!

Det är riktigt roligt för att Thelma och Melwin börjar få utbyte av varandra nu och tycker det är skojigt att umgås! Misstänker att nästa sommar kommer det vara full rulle, och med en Lillebror som försöker hänga med...


Kusinerna softar lite i vagnarna

Inne i fjärilshuset är det VARMT, och det blir VARMARE och FUKTIGARE ju längre in man kommer. Tillslut visste jag inte vad som var mitt svett, och vilket som var luftfuktigheten!

Men, precis i början finns ett stort akvarium med Koi karpar. Precis sånna som Thelmas morfar har hemma, fast mycket större! Både Thelma och Melwin är mycket fascinerade av dessa fiskar, och brukar mata dom. Här var de ännu större och Thelma kunde nog ha tänkt sig stanna där resten av dagen!




Thelma, Melwin och Martin kollar in fiskarna.

Stor vit Koi som kom och "pussade" min hand


Efter  lunch var det även allmän matning av karparna som kusinerna var med på. Thelma har ju legat i hårdträning av att mata fiskar hemma hos morfar och mormor. Hon är så söt när hon matar dom med fiskmat och säger "tack tack" åt fiskarna när de har fått mat...

Förutom spännande fiskar (som är kusinernas favorit just nu) fanns det vackra blommor, fjärilar, ödlor, grodor och fåglar!


Här stack jag dock inte ned handen.. fanns pirayor och hajar och andra skojiga rovfiskar!

'
Hibiskus, en av mina favoritblommor, som jag nästan jämt får spinn på.. så de dör.


Vacker fjäril, översta bilden är med vingarna utfällda, och den undre är samma fjäril med slutna vingar! Och de flög fritt! Det var dock ganska svårt att ta kort på fjärilarna då de inte ville vara stilla...



Thelma och morfar kollar in ett ödlepar, ett par gamar, kommer inte ihåg vilken sorts gam det var...



Thelma var så lycklig, ibland ville hon sitta i vagnen, ibland gå fritt, och hon pladdrade och skrattade och hade jättroligt! Den här utflykten var en toppenutflykt för henne! Här har Thelma och mormor hittat en liten sting-rocka i vattnet, och efter det kom en enomr mal simmande!!



Det här är Haga BB. Jag tror inte att kronprinsessan Viktoria föder här, men det här är fjärilspuppor som hänger på rad, och en del puppor har spruckit och en ny fjäril sitter och torkar sina vingar!





Kardemumma planta! Första gången jag såg en! Tror att fjärilarna har mumsat lite på bladen!


Bananplanta i blom!




Sen blev vi såklart hungriga med! Och vad passar för tillfället bäst i en Thelma mage??
Köttbullar!!!



Efter lunch och matning av karparna tog vi en sväng i Hagaparken. Det var riktigt skönt väder idag för en tjockbert som mig, ca 23 grader och molnigt! Jag vet att jag är en glädjedödare.. men jag är så varm nuförtiden!



Koppartälten är nog något att Hagaparkens mest kända ställe.Koppartälten byggdes 1787 som stallbyggnader och logement för vaktmanskapet. Det finns fik där och vi fikade lite senare. Men först gick vi och hälsade på hos några som snart flyttar in...
Nämligen Victoria och Daniel som så fint hade fått sitt emblem på sina grindar! (Martin tyckte dock att de hade skaffat sig en risig bil och parkerat innanför...)

Lite busigt att ta den här bilden, det är tydligen olagligt då hela området var skyddsobjekt. Som tur var missade jag att fota förbudsskylten...


Ekotemplet från år 1790 byggdes som en matsal för de kungliga under vackra sommardagar.
Martin och Melwin kollar in akustiken.. det finns en anledning att det heter just EKOtemplet!



Som avslutning på dagen blev det glass vid Koppartälten! En mycket nöjd, och trött Thelma somnade i bilen på vägen hem! Men minnet av en lycklig Thelma den här dagen kommer värma i vinter!



Tack mamma och pappa för en toppendag!!

Katten Thrall...



Hemma hos oss bor två katter, två bröder vid namn Thrall och Grom. Två män i tre-års åldern av den ädla rasen bondkatt (även kallad huskatt). Thrall är en "urtypisk" katt, gillar att jaga, och att kela. Grom brukar jag säga är mitt sorgebarn som gärna hamnar i trubbel, inte är så smart och ganska så klumpig. Grom tror emellanåt att han är en hund med.

Syskonkärlek! Thrall ligger underst, Grom över.


Jag måste även säga att grabbarna är väldig tåliga och aldrig gjort Thelma illa, trots ett antal ryck i svansen och oömma klappningar av henne. De spinner mest!
Men Thrall då, han är en mysig grabb som gillar äventyr. Men i slutet av förra veckan kom han hem med en krigsskada, vilket inte är helt ovanligt bland katter. (även om båda grabbarna är kastrerade) Men ett slagsmål eller två är inte ovanligt. Jag är bara glad att han kom hem och jag fick kolla varför han haltade. Jag såg rätt så fort att det var en bitskada i ena bakbenet. Jag såg ett hål men sårhålan såg inte infekterad ut. Vi rakade rent lite runt om, tvättade och spolade rent. Thrall fick utegångsförbud och dumstrut. Allt såg okej ut.

Sen kom helgen, Anders åkte iväg och Thrall började campera under soffan, där jag med min gravidsmidiga kropp inte kom åt honnom och kunde därför inte kolla såret dagligen och göra rent.

Men igårkväll när vi skulle göra rent benet... Anders får dra fram en morrande Thrall från sitt gömställe under soffan. När jag sen ska tvätta benet står en stråle med blod och var rakt upp i luften. Och det stinker ruttet!!
Vanliga djurklininken har stängt för dagen så det blir en tur til Bagarmossens djurakut där jag och Thrall blir sittande ett par timmar, men vad gör man inte för sin familjemedlem??

Vet ni, på djurakuten kan även katterna gå på toaletten!


Efter ett par timmar är det våran tur, men Thrall har legat snällt i sin bur och jag hittade lite andra trevliga djurägare att prata med. Vi får träffa vetrinären som börjar undersöka en mycket morrande Thrall. Så han får omgående smärtstillande och lite sederande... vilket resulterar i en kanonfull kisse!



När en halvsovande katt har funnit ro börjar vetrinären och djursjukvårdaren raka rent och rensa upp såret.. det är en stor böld som har gått sönder. Såret är ca 5*6 cm, så jag gjorde verkligen rätt i att åka in!
Nu ska såret hållas fuktigt tills det läkt, och Thrall har husarest tills dess och får dessutom smärtstillande och antibiotika.

Så här ser såret ut, om du är känslig, tryck INTE på bilden! Självfallet var jag och min sjuka humor tvungen att mms bilden till Anders, som inte var lika lättroad...


Det här lilla kalaset gickk på den nätta summan 2351 kr. Dessutom har jag köpt medicin idag för 340 kr.
Där rök mina shoppingpengar den här månaden!

Blocket...


Komplett familjeidyll säljes!

Igår började inget bra. Och jag funderade allvarligt på att sälja mitt liv på blocket.

Thelma skulle vara hemma från dagmamma då hon var ledig och jag såg fram emot en sovmorgon för oss båda. I vanliga fall är ju Thelma rätt så trött på morgonen. MEN INTE! Kl 07,15 hör jag  maaamma, maaamma ifrån hennes rum och det är bara snällt att gå upp. Snubblar över ena kattskrället på väg ut genom dörren, och den andra katten (för tillfället iförd dumstrut på grund av krigsskada) försöker ta sig ut genom ett stängt fönster. Pucko. Ut med en annons på blocket.

Kommer ut i badrummet där Thelma snabbt som attan hinner preparera toan full med sina badleksaker, och när jag väl får upp henne på skötbordet ser jag att det inte finns några blöjor i närheten. Ned med Thelma på golvet, gravidsmidig mamma klättrar upp och plockar ned blöjor. Jäklar karl som inte fyllt på blöjor!! Ut med han på annons på blocket!! Thelma sprattlar och bråkar- sparkar och får in en fullträff i magen. Aj! Lillebror sparkar tillbaka- dubbel aj!

Kommer ut i köket- inser att diskmaskinen inte har diskat rent nappflaskorna. Annons på blocket!!! Dumma diskmaskin!!  Handdiskar en flaska- ger vild Thelma välling till frukost, det enda jag får i henne nu för tiden. Under tiden hon sitter i soffan och äter sin välling utfodrar jag katterna- som idag inte nöjer sig med torrfoder. Diskar rent alla nappflaskor för hand, kokar alla nappar.

Rond två:
Klä på Thelma.
Smörjer in Thelma med solskydd- dvs, jag springer efter Thelma med flaskan i handen i lägenheten och får morgonmotion. Efter tre varv till köket är hon insmord. Får på henne kläder och inser samtidig att tvättkorgen är på väg att svämma över. Annons på blocket!!! Smutskläder säljes! Medföljes- make som inte inser när tvättkorgen är full.

Thelma vänder upp och ned på papperkorgen i datorhörnan och börjar riva alla papper i små små bitar... Jag börjar ladda tvättmaskinen. Suck! Stressen ökar och jag känner av sammandragningar. Börjar ta reda på Thelmas inferno av små papperslappar som ligger i hela hallen. Thelma utbringar ett illvrål när jag börjar städa. INTEEEEE!!!!


GAHH!! ANNONS PÅ BLOCKET!!!

Säljes: Komplett familj.
Make, väldigt snäll, äter och skiter bra. Dammsuger på eget intiativ. Urusel kock.
Dotter, rödhårig med vilja, kan ord som "nej" och "inte". Pussas på kvällen.
Diskmaskin, diskar ibland uruselt, ibland bra. Ungefär som att spela på lotto.
Katter: mycket keliga, matglada, kommer ibland hem med div krigsskador och fästingar.
Kompeltt sats med tvättmaskin och smutstvätt. Om du vill ingår även mjukmedel och tvättmedel.
Gravidmage med innehållande lillebror. Sparkas och rivs i magen. Beräknad leverans i september.

Säljes för högstbjudande eller bytes mot enkelbiljett till västindien.


Jag blir avbruten i mina funderingar av Thelma som tittar på mig " mamma titta" och så avfyrar hon sitt underbaraste leende! Mitt hjärta smälter och annonsen på blocket är inte längre aktuell. Vi tar på oss skorna och går ut. Fläderträden blommar underbart!


Midsommar...

Hmm. host, jo jag är lite efter ibland. Men bättre sent än aldrig! Vi firade faktiskt midsommar i år med! Däremot förra åter, 2009 har jag faktiskt inget minne av hur vi firade. Jag vet att vi var rätt så nyinflyttade i Ormträsk, Thelma var ju inte ett år ännu, och min faster Eva hade gjorde den finaste blomsterkransen man kan tänkas ha!

Faster Eva är väldigt duktig på att handarbeta, och den här hade Thelma på sig 2009


Kalastunika från Me&I och stickade blommor i krans!

I år hade jag lite mera koll på midsommar.  På torsdagen firade Thelma midsommar med dagmammorna och de andra barnen. Även där med krans i håret- eller krans på solhatten. En krans som hon för övrigt sen satt i bilen och fullkomligt pulvriserade!! I tusen tusen små små bitar...



I år skulle iaf Jessica, Tomas och Rickard komma och leka med oss och grillen. Och även Snönubben och väldigt massa mat! Thelma gillade inte direkt sillen, men silltårta gick det ned lite av, och annat smått och gott.
Det som är så härligt med Rickard och Thema är att de alltid har teamat upp så bra. Och även denna gång, fast Thelma var en badkruka...

Jag hittade en skojig grej på Konsum jag först tänkte köpa och bjuda på.. men fegade ur!



Vädret var kanon så större delen av dagen satt vi ute!



Jessica stod för lunchen: Silltårta (sååå god!) Djävulsägg och pumpernickel med nån god mojja på! Och så sill då.
Med två gravidisar var även gavisconen med på ett hörn. Och vi har nog kommit på den ultimata midsommarrätten för gravida: Gaviscon-sill. Det finns ju både senaps-och tomatsill, så varför inte Gavisconsill??



Rickard och Thelma snackar ihop sig om vad de ska äta.


Tomas, Snönubben och Jessica



Jag, Snönubben och Anders.

Kidzen drack äppeljuice, gravida mammorna kalasade på alkoholfria mojjitos och alkoholfri öl.
Papporna fick öl och snönubbe. Snönubben tog slut och frammåt kvällen började de även planera att klippa någons hår- väääldigt kort.

Vi hann även med lite bad i plaskpool, fotboll på TV (ve och fasa!!) och senare på kvällen grillades det korv och oxfile. V i hade helt enkelt en toppen midsommar, utan förnedrande små hoppade grodor. Det finns det ju risk för att vi blir utsatta för nästa sommar när Thelma är lite större...


Förresten har Thelma kommit på ett nytt sätt att äta Ravioli... raviolikuddarna i munnen- såsen i håret! Som om hon inte redan är rödhårig!!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!