16 timmar...

Om ungefär 16 timmar kommer jag alltså stå där. På startlinjen. Många tycker väl inte att ett 10 km lopp är så märkvärdigt,och det får stå för dom. För mig är det mycket mer än så. Tanken med Sicklaloppet var att det skulle vara det första loppet som jag deltog i- och verkligen hade tränat för, och därefter skulle prestera på. Det gick sådär med det, det där med träningsbiten. Men ändå. Det här känns som min avspark för att komma igång. Ett lopp jag ska genomföra- om jag så dör på kuppen. För att tills nästa år återuppstå från de döda och springa igen, och den gången få till en bra tid. Mitt upplägg inför i morgon är alltså att befinna mig förberedd på startlinjen. Ta det lugnt i början, inte slita för mycket i första sega backen- men träna mig mentalt att jag faktiskt kan. Framme vid vätskekontrollen fylla på och i lagom takt fortsätta. Efter 5 km vet jag hur banan ser ut drygt 3 km. Och då ska jag njuta! För den sträckan är otroligt fin att springa och mjukt underlag! Efter Hammarbybacken ska jag pressa ut de sista och ta mig runt Hammarby sjöstad! Efter sista rondellen- då är det inte långt kvar och jag ska pressa ut det sista, enbart på viljan! Även om jag inte har tänat optimalt har jag några andra saker som är positiva och kan få mig frammåt! Jag är lite nervös- men grymt förväntansfull! Jag hoppas att många kommer och hejjar- för jag vet att det påverkar mig positivt! Jag kan banan, jag har pluggat in den stenhårt. Och tillslut: jag kommer vara så grymt nöjd med mig själv i mål- och mallig!! Tycker jag det här är kul, och känner mig motiverad så kanske jag springer Göteborgsvarvet i clownnäsa ändå... Thelma har övat på hejjaramsor! Hejja Mamma! Hejja hejja! Jobba Jobba! Och så har hon övat på att ropa Hejja Peter med! Jag tror hon försöker säga Hejja Torsten med, men det låter mest som hejja osten... När hon ändå håller på så hejjar hon på pappa av bara farten! Jag kommer iaf ha den sötaste hejjaklacken! Jag har köpt en ny bodylotion med jag ska smörja in mina värkande ben med i morgon eftermiddag med. Med doft av cocos. Jag är ju lite torsk på det! Nu är det mest logistiken vi ska få ihop- hur jag ska få make med barn på plats. Och om jag kan övertyga min kusin Catrin att hennes ambulans kan möta upp mig i mål!

Ska bara kolla...

Jag har fått igång nya telefonen, som heter Oswald. Saknar en massa telefonnummer såklart men det löser sig. Hittade däremot en blogg app som jag tänkte testa... Så vi får se vad det blir av det här inlägget!


Clownnäsa för 300 kr?

Man ska ju inte ha dåligt samvete för att man tränar, men när man har dåligt samvete för att man inte tränar??
Alltså, jag vill så mycket, men tiden, och latmasken i mig vill en annan sak.

Jag är jätteduktigt på att göra träningsprogram, att planera min träning och att sen skita i det.

Saken är det, jag kommer hem efter fyra, då är det full rulle hemma. Middag, barn, bada barn, natta barn. Halv åtta sjunker jag ned i soffan med dåligt samvet för två saker. Jag måste plugga, jag borde träna.
Och här börjar en kamp som oftas plugget vinner över.
Jag pluggar innan jag sover. Lite halvdant för att jag är så satans trött. Egentligen borde jag sätta på mig skorna och sticka ut och springa eller gå till gymmet. För då blir jag pigg. Och är jag borta 1 timme, så hinner jag fortfarande läsa lite, men mera effektivt.

Alltså har jag inte tränat på flera veckor.

Och Sicklaloppet, 10 km är på lördag. Precis som när det gäller tentor kommer motivationen att verkligen träna nu. Skillnaden mellan plugg och träna är en stor sak. Du kan plugga in en tenta på en vecka. Det går inte att träna upp sig för ett lopp på en vecka.

Så jag har en bra lösning på det här. Jag ska anmäla mig till lopp regelbundet så att jag måste träna regelbundet.

Mitt ena mål 2012 var Göteborgsvarvet. En halvmara som jag anser att om jag sätter igång och tränar ordentligt tre gånger i veckan nu så fixar jag det.

Jag går in på hemsidan. Anmälan är stängd! Taket på 59000 löpare är redan nått!!!! Galet! Loppet går ju den 15 maj!!
Det finns 2500 platser kvar om du springer för välgörenhet. Jag har ingenting emot välgörenhet, jag tycker det är toppen- men min plånbok stoppar mig!
För dryga 300 kr kan jag få en startplats på Göteborgsvarvet och antingen stöda Stadsmissionen (jättebra!) Mentor ( som stöder förebyggandet av droganvänding hos tonåringar- toppenbra) eller.. det som drog mina ögon till sig.

Clowner utan gränser.

Det står så här om dom: Clowner utan Gränsers mission är att sprida skratt, glädje och hopp. Vi skickar clowner och artister till barn och samhällen drabbade av krig, konflikt och andra kriser runtom i världen.

Jättebra! Verkligen, och jag tror på den verksamheten.

Men plåga sig 2,1 mil iförd en clownnäsa? Jag vet att många gärna skulle vilja se det- men finns det någon som sponsrar mig??

Historien om Mamman och Någon.

Det var en arla lördagsmorgon. Hela den lilla familjen låg och sov i godan ro. Lillebror i familjen vaknade och började prata för sig själv. Mamman gick upp denna arla morgon för att ta hand om den lille. Redan på väg ut ur sovrummet kännde Mamman att Någon annan antagligen var uppe. Men Någon sovrumsdörr var stängd. Men Någon låg inte i sin säng. Mamman fortsatte ut i badrummet. Lillebrodern låg fortfarande och pratade för sig själv i sin säng.

Mamman kom ut i badrummet där hon fann Någon. Någon stod pigg och glad på toalettstolen och tvålade in sig själv. Hela sig själv. Någon hade fått tag i pumpen med tvål i. Nu stod Någon och tvålade in sig själv. Och Någons nattlinne. Samt Mammans telefon.

Mamman blev upprörd. Och uppgiven. Och ledsen. Mamman tyckte inte det här var en bra start på morgonen. Mamman tyckte inte heller om när Någon smög upp själv på morgonen eftersom mamman var rädd att Någon skulle göra något tokigt och skada sig. Någon var dock väldigt duktigt på att smyga tyst på morgonen...

Mamman fick sanera Någon. Det var väldigt mycket tvål. Det blev väldigt mycket lödder. Någon blev jättearg när Mamman tvättade bort all av Någons tvål.

Någon blev väldigt ren. Någon fick på sig kläder. Mamman konstaterade bittert att aldrig mer skulle flytande tvål i pump inhandlas! Nu skulle det bli hårt tvål i bit.

Mamman skulle sätta Någon framför morgonprogrammen och ge Någon välling. Så att Mamman kunde ta upp Lillebrodern i ro.

Mamman kommer in i vardagsrummet. Då blir Mamman jättearg på Någon!!!!

Någon har fått tag i en flaska Milk Bath och lekt med den. Någon har kokat soppa på en flaska Milk Bath. I flera leksaker, och på hela sittpuffen. Det luktade väldigt gott, men det var väldigt kletigt. Någon hade alltså smygit upp och lekt kock innan Någon började tvåla in sig.

Mamman blev arg. Någon får inte göra så här! Och det vet Någon. Någon skulle gå in och skämmas på sitt rum.  Någon skrek väldigt mycket när Mamman plockade bort det fina Någon hade lagat till.


Någon skrek och var arg på sitt rum, och skämdes samtidigt. Mamman sanerade vardagsrummet i vrede.

Sen kom Någon ut ur sitt rum och sa förlåt och kramade Mamman. Mamman kramade Någon länge och pussade Någon och så levde de lyckliga i alla sina dagar!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!