Sippsö

Idag har jag och Thelma varit på skärgårdsäventyr! I morse tog vi bilen till Lillsved där Elin, Per och Emma mötte upp oss med båt och tog oss ut till Sippsö. De huserar där ute sommartid och idag skulle vi på besök. Lastade med badkläder och solkräm var vi laddade för en heldag.

Projektet började redan i måndags när jag skulle få tag i Thelmas flytväst, som var hemma hos min bror, som i sin tur var i skåne. Men under tisdagen kom flytvästen tillrätta och Thelma gick stolt omkring i den hemma i köket. Idag var det då dags för båttur. Anders undrade hur det skulle gå, för förra året vi var ute i liten båt grinade Thelma mest.

Men idag gick det bra, med ett stort flin satt Thelma stolt med sin flytväst i båten, glad över att få träffa kompisen Emma igen efter många veckor. Töserna satt snällt på bryggan när båten förtöjdets och packades ur.




Varmt väder, men med lite sköna fläktar som barbamamma gillar, och en strand så barbamamma kunde svalka sig. Större delen av dagen har vi varit på stranden. Att bada var inte lika populärt- det var ju bara 17 grader i vattnet med  vad gör det när det finns sand, småsten och snäckor?




Det blev dags för lunch och grillen tändes. De senaste dagarna har det varit lite sisådär med matglädjen för Thelma då det varit så varmt, men välling har iallafall gått ned, men idag så fick den lilla damen i sig 2½ korv (!) med lite bröd.
Vi försökte få tjejerna att sova och gick runt ön. Låter som en stor bravad för min foglossning, men det var inte så långt. Men varken Emma eller Thelma hade tid att sova ändå... Lite senare var det fika, jordgubbar, glass och grädde. Thelma har inte varit så förtjust i jordgubbar men såg att Emma åt, så då var det tydligen gott ändå! Emma däremot gillar verkligen grädde.. Behöver nog inte förklara så mycket mer utan låter bilden tala!



Vi hann med en tur till på stranden på eftermiddagen, och den här gången var jag lite olydig och badade faktikskt upp till magen. Det var kallt, men svalkade skönt!

Bildbevis på att Per  badade. Sen doppade han överkroppe med

Lillebror i magförpackning på playan

Sandiga små sommarhänder!

Tjejmaffian! Vid det här laget var småtjejerna trötta så de satt faktiskt still för en gång skull!

En mycket nöjd Thelma och mamma packade ihop sig och fick åka båt tillbaka till bilen. På vägen hem somnade thelma i bilen efter 2 km och sov hela vägen hem. Hemma väntade pappa på att få busa med Thelma men det var inte läge för det. Thelma var helt slut, det blev tandborstning och nattvälling, sen somnade hon om som en stock.

Själv har jag vuxit fast i soffan, foglossningen gjorde sig väl påminnd när vi kom hem. Det som brukar fungera bäst mot smärtan är en kombination av Panodil och värmen. Jag badar ju en hel del hemmma, men just nu är varma bad inte så skönt. Det  blev en kall dusch för att bli av med naturpeelingen, dvs sanden. Men jag har ett annat bra knep när det är outhärdligt, ett värmeplåster. Kanske inte helt ultimat när det är 25 grader varmt ute kl 23, men jag har inte så myket val.

Smärta eller inte, det var klart värt det hela! Tack Emma, Elin och Per (och resten av familjen!) för en fin dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!