Smultronmärken och Aloe Vera

Idag har jag och T varit ute på tjejäventyr. Vi åkte hem till Thelmas  kusin, för att hans mamma skulle ha en värdinna där som demostrerade  Aloe Vera produkter. Jag är ganska så bekant med de här produkterna, så jag åkte mest dit för att träffa värdinnan som demostrerade, som är min kompis Linda. Jag och Linda pluggade till sjuksköterska tillsammans i Linköping, efter examen gled vi ifrån varandra lite men våra vägar korsades igen på ett milt sagt märkligt sätt. Kvällen innan jag blev akutsnittad med T, så fick vi göra besök på Neonatalen, och vem jobbade där om inte Linda! Linda såg T när hon var lite drygt 2 timmar gammal, och var den första, förutom all vårdpersonal och Anders som såg T ordentligt. Jag fick ju bara se T en snabbis nere på operation, och det var inte så mycket jag såg av våran pyttebebis i kuvösen. Linda har följt T sen hon var nyfödd, och de gillar varandra!
På den här bilden är Thelma 4 månader, vi har varit helt utskriven från neonatalen i ca 1 månad och vi träffade Linda i Gallerian inne i stan.


Lite skillnad mot dagens bild, Thelma har blivit en liten dam!



Thelma var den enda tjejen idag på träffen, sen var det en massa småkillar där. Bland annat två tvillingpojkar som är prematurfödda med. Även tvillingarnas äldre bror är prematur, men de är inte födda lika tidigt som Thelma. Det är iallafall rätt så skönt och tryggt  att gå på specialistmödravården så att de ha lite extra koll på mig denna gång.

Jag har fått lite frågor om Thelmas märke i pannan, det är ett så kallat smultronmärke och är alltså ett sorts kapilärnystan som växer. Man kan ha dessa märken var som helst på kroppen, och även innuti på ex levern. De är helt ofarliga men kan ibland se otäcka ut. I Thelmas fall började märket komma när hon var drygt en vecka gammal, som en rodnad och format som ett hjärta mitt i pannan. Ganska snart började det växta ganska så snabbt. Det är väldigt många som har tittat ut oss ganska mycket, men märket växer bort. Thelmas märke slutade växa när hon var ca 6 månader, och har sen gradvis gått tillbaka. Jag själv tänker inte på det, men när jag sitter och tittar på bilder från när det var som störst, oj oj! Jag minns inte att det var så fort, men jag kan förstå att folk ute tittade på henne!
Här är Thelma 6 månader gammal, och smultronmärket är som störst!


Vi brukar skämta om hennes märke, grabben som låg i kuvösen brevid var ju halv-indier, så  det var kanske därför! Annars har vi sagt att det varit en on-off knapp, ett bra kännetecken har det varit iallafall!

När vi kom hem igen, det blev lite sent, vi har hemma strax före kl 18, och då brukar Thelma gå och sova. Det blev middag, Thelmas favorit, ravioli, och den bara ska hon äta själv! Hon var på toppenhumör, och.. kladdig! Det blev direkt ned i badkaret efter middagen!

 mmmm... gott gott!!

  Det bästa när liten smutsig tjej ska bli ren! Luktar gott och roligt skum med!!


I morgon är det dagmamma som gäller för Thelma igen, och jag.. jag ska nog läsa lite! Men nu gör jag som våra knaskatter, går och sover! Dock inte på skötbordet...

Kommentarer
Postat av: Catrin
2010-03-29 @ 10:09:08

Jag tror du fick in lite reklam där också. "shampoo från apoteket skummar fint" :)

Ang. smultronmärket så har ju mina barn också undrat väldigt mycket om det. Mest frågande blev dem av att den var röd eftersom ni inte gillar rött och rosa. Så kunde ni inte valt en annan färg som ni gillade ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!