Hörseltest, försök 4

Då var det dags igen, hörseltest för Thor, försök 4.

I onsdags kom min mamma och var barnvakt åt sjuk Thelma, medans jag packade in Thor och åkte till Huddinge sjukhus för nytt hörseltest och en sk hjärnstamsaudiometri .

De började med det vanliga hörseltestet för nyfödda, och hör och häpna, han blir godkänd på höger öra på första försöket! Det har alltså varit så som vi trodde, att en förkylning har påverkat örat.

Vänster öra blir inte godkänd och audiologen ska göra nästa steg i utredningen, en så kallad hjärnstamsaudiometri. Det låter mycket värre än vad det är! Men det går ut på att en svag ljudinpuls sänds in i örat via en liten slang, och sen via sensorplattor läses det av vad hjärnan uppfattar. Och det är helt smärtfritt men ser lite roligt ut.

Fyra sensorplattor fick Thor, en bakom vardera örat och sen i pannan.

'
Min coola lilla ärta!

Thor somnade sedan snällt i sin liggkorg till vagnen och vi fick sitta i ett ljudisolerat rumt medan mätningen genomfördes.

Och jag kan säga, att sitta i ett ljudisolerat rum med en sovande bebis är himmelriket när du har en trotsig, skrikig tvååring hemma! Det var T-Y-S-T!



Nu är vi klara och väntar på resultatet!

Efter mätningen fick vi vänta på läkaren som skulle ge oss besked om hur det hade gått. Och vilken läkare.. han verkade vara måttligt road av livet och tycka sitt jobb var ungefär lika roligt som jag tycker det är att rensa avloppet. En riktig muntergök alltså.
Nåväl, på mätningen hade de sett " en liten, eventuell hörselnedsättning". Så, om har nu har en nedsättning, vilket de inte kan garantera kommer den inte påverka Thors språkutveckling och det är ju det viktigaste. Thor kan lika gärna ha fullgod hörsel på båda öronen, och om han inte har det, är den här nedsättningen så liten att de inte gör något åt den! Toppen kanon!

Fyra försök tog det, men nu sitter OK stämpeln i rumpan! Det ska vi fira med den första vaccinationen i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!