Jag gnäller lite- men sen blir det bra!

Jo.. det här gick ju bra! Jag skulle (äntligen) uppdatera bloggen och lägga in lite bilder från iphöönen. Så jag ploppar in usb-kabeln i dator och in i Oswald. *blip blip blip* Nej något är fel.. jag vet inte vad det är eller om det är nåt fel på datorn som inte kopplar ihop det hela. Och det här ligger helt klart utanför mina kunskaper så Anders får ta tag i det hela. Alltså är Oswald fortfarande tom på musik vilket är ganska så tråkigt när man åker buss...

Så i väntan på att jag har överfört bilderna till min lilla-pc så blir det ett "följa-upp-vad-som-har-hänt-senaste-månaden" inlägg. Utan bilder.

Sen senaste inlägget har det hänt mycket. Lite väl mycket kanske.

Jobbet rullar på och jag trivs superbra! Sen var det då dags att börja med praktiken och det var ungefär där allt strul började. Jag börjar praktiken på Sachssa barnakuten och det känns bra. Några dagar efter det gjorde en annan sak intåg i vårat liv. Vattkopporna...
Jag hittade några få koppor på Thelma när hon kom hem från dagis som satt bakom ena örat. Två timmar senare var hela ryggen full! Efter kliande och några jobbiga dagar blir Thelma så småningom bättre. Thor får vara hemma med de dagar hon är hemma så att de kan få kopporna samtidigt. Men icke! Tre dagar hinner barnen gå på dagis tillsammans sen hittar jag en koppa på Thor.. sen en till och ja.. usch så han ser ut!! Thelma såg illa ut, men det är inget mot Thor.
En morgon när vi tar upp Thor i sängen har han legat och gnuggat sig mot madrassen i sängen så pass mycket att kopporna hade spruckit, börjat blöda och blödigt igenom både pyjamasen och ned på lakanet. Stackars lilla gubben! Men även det tog vi oss igenom.

Allt har ju inte varit jobbigt. Jag kunde ju faktiskt smita hemmifrån under en av de värsta kopp-dagarna. Det var dags för Elins fruhippa. Men eftersom jag inte kan ladda upp rolig bilder så får jag ta en uttömmande redovisning för det senare...

Men kombinationen att ha småbarn, jobba heltid, ha praktik och på det vabb har mer eller mindre knäckt mig. Det ska bli såååå skönt när praktiken är över och jag får vara hemma lite mera hos familjen! Det är ju en sak att plugga- då är jag iaf hemma. Men ha praktik och vara borta så mycket är tungt.
Igår satte det ett ordentligt spår med en ordentlig migrändag. Trost piller gav det inte med sig...

Nog med gnäll.
Idag har varit en toppendag! Jag hade en glad morgon med barnen och kom iväg till jobbet. Jobbade förmiddagen och eftersom det är torsdag innebär det lunch i forum med min kollega. Det blev för min del parma- och salami sallad med vinegrettedressing. Tone, min kollega tar alltid en kyckligsallad med olivolja. Jag undrar när killen på Il Piato i förväg känner igen oss och våra beställningar?
Efter de var det stormöte, vilket innebär att alla skolsköterskor, skolläkare, psykologer, kuratorer och logopeder samlas och har möte. Idag hade min ena skolläkare en lite föreläsning om vad hon har gjort under sitt yrkesverksamma liv. Jag är grymt inponerad av henne! Det är nog inte många krigsdrabbade eller andra utsatta länder hon har varit i och jobbat för hjälporganisationer eller SIDA. Det med en make och två barn i släptåg!

Efter mötet hastade jag till gymmet. Eftersom jag inte har hunnit träna så mycket de senaste veckorna och nu bara hade 1 timme på mig blev det 6 svettiga km i roddmaskinen. Det kommer kännas i morgon. Och jag har blåsor i händerna redan nu. Men så skönt det var att äntligen få träna och svettas!!

Snabb dusch och ombyte och jag gick iväg till Garden i Sickla för julmiddag med jobbet. Tack och lov var det inte ett tradiotionellt julbord utan ett mycket fint med god lax, salsa och lite kött! Redan innan vi började äta fick jag en liten tidig julklapp. Inte underskriven- men muntlig... jag kommer med största sannoliket får mitt vikariat förlängt! Det är nog det bästa jag kunde få! Jag trivs verkligen som skolsköterska och på de skolor jag är!

Vi hade jättetrevlig och fick en liten liten julklapp med.. nyfiken som jag är öppnade jag den direkt när jag kom hem! En bok som jag funderat på att köpa och verkligen vill läsa. Och jag har ju börjat läsa lite vanliga böcker igen (inte bara skolböcker!)



Mätt och nöjd kryper jag nu ned i sängen... i morgon väntar jobb fram till lunch och eftermiddagen och kvällen tillringar jag på... barnakuten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!