Tasteline och träning

För ett par veckor sen så bytte jag matkasse. Från Sur-Lina till Tasteline. Ett mycket smart val!
Tasteline kostar iof 50 kr mer per gång, men det är det värt av flera anledningar.
För det första kan de packa en kasse så att maten varken är mosad, blöt eller förstörd. Och det som ska vara med i kassen- ja det är med!

En annan sak som jag tycker är smart nu när jag och Anders tänker mer på vad vi stoppar i oss är att de skriver ut hur många kcal som varjer portion beräknas innehålla, samt hur många gram fett, protein och kolhydrater. Jag gillar det. Om jag ser att ex en rätt innehåller lite mera kolhydrater får väl latmasken röra lite mera på sig...

Vidare står det på ett ungefär hur lång tid rätten tar att tillaga. Smart- som på torsdagar hemma hos oss kommer vi hem sent båda två, då kan vi ta rätten som tar ca 15 min att tillaga.

Och för män (Anders alltså) står det exakt vad du behöver för att kunna tillaga rätten: Kastrull, skärbräda. kniv, måttsats, stekpanna, selv, pastaslev, durkslag. I och försig ställde det här till problem första kassen vi fick när Anders ringde mig på jobbet och frågade var en mandolin vad för något, och var vi hade den. Vi har ingen, så problemet löste sig lätt.

Det jag tyckte var tist med Sur-Linas var en del maträtter de hade, framförallt sopporna. En gång fick vi att vi skulle göra majssoppa. Mer eller mindre mixade majskorn med lite grädde och kryddor. Med det var det bröd. Det var inte gott, och vi blev inte heller mätta. Överhuvudtaget innehöll Sur-Lina mera grönsaker som utfyllnad, men mindre protein i form av fisk, kött eller kycklig. Anders har ett fysiskt jobb, han måste ha ordentlig mat för att bli mätt, och vara mätt länge! Jag tycker att Tasteline innehåller mera "riktig mättande mat".  Och fortfarande mycket ekologisk mat! Toppen!

På Tasteline är recepten enkelt skrivna, men maten bli supergod! Dessutom står förslag på hur du kan göra denmer GI, eller vegetarisk. Annars är det så gott som jämt en rätt med fisk, en med kycklig och sen kött. Och ofta en snabb pastarätt.

Så idag stod fläskkotletter med krämiga kantareller och höstsallad på menyn.
Anders hade jobbdag på Snoken och jag hämtar barn för att gå hem och laga mat med dom. Trodde jag. Jag träffar två trötta, smått frusna och totalt nergeggade barn på dagis. De har alltså haft en toppendag!

Och de vill bada direkt när de kommer hem. Bra för dem att bli varma, bra för mig att bli av med all smuts. Det är ganska så ja.. inte så roligt att badvakta barn. För mamma får absolut inte bada med dom! De sysselsätter sig själva. Så jag satt och smygfotade i badrummet i stället.


Så, vad är nu detta, någon som vet??  :D


Badvakten, som helst vill laga mat. Hungrig, och ska iväg och träna...

Idén var att ta kort under matlagningen (så att Elin fick ett utförligt blogginlägg) men nä.... jag glömde ju kameran och kom på det när jag stekte svampen. Men skam den som ger sig.


Färska trattisar gosar till sig i pannan. Det är faktiskt tredje veckan det är med svamp! Love it! De två föregående kassarna var det gula kantareller.

Efter normalt "familjen-W-ska-sätta-sig-till-bords-kaos" kan vi bara konstatera... Toppen även denna gång!


Jummi!! Potatis, kotletter med rosmarin, underbar höstsallad och krämiga trattisar!


Thelma som annars inte brukar käka så mycket middag fick i sig allt kött, och nästan all sallad. Potatisen ratade hon som vanlig.


Jag tror inte att någon är förvånad över att den manliga delen av familjen W göffade i sig med god aptit. Thor avslutade som vanligt med att slicka tallriken...


Själv måste jag erkänna och vara lite mallig idag med. Jag har tränat. Foten som gjorde ont efter Sicklaloppet känns bra igen, men jag ska vänta tills helgen med att springa. Igår körde jag på crosstrainern och tränade styrka. Idag gick jag iväg på ett skivstångspass.
Jag och en till kille var totalt nybörjare, men snackade med ledaren efteråt. Det var skoj! Jag kommer boka in tisdagskvällarna för att köra det passet. Jag insåg att jag har mer muskelstyrka i benen än vad jag trodde. Rygg, armar och axlar är okej med. Däremot magen, bålen... katastrof!! Göra sit-ups är inga problem- det går bra. Men plankan.... Jag vet inte om man kan kalla det att göra en planka ens. Mer en liten träflisa. Jag har fått tips på att just öva plankan för att i sin tur få bättre hållning och då kunna hålla sig upprät lättare när jag springer. Så nu har jag lite mer att träna på.

Det var en del saker till jag kom att tänka på under dagens pass.
1: Det var uppvärming. Min kordinationsförmåga är totalt noll. Det är som att släppa in ett SMEG-kylskåp på balettkademin och tro att det ska funka. Det gör det inte. Jag ser ut som den där lustiga filuren i komedifilmen som gör allt bakvänt, i otakt och bara helt fel.

2: Någon (inte jag faktiskt) la en ordentlig fis under situpsen. Det luktade fan. Ett tag trodde jag att Anders hade smygit sig in i salen.

3: Det spelar ingen roll vad jag tränar i för tröjor. Min mage putar ut ändå så att jag ser gravid ut.

4: Mina billiga långa tights från HM är värdelösa. Jag får gällevarehäng. Inte syggt, inte bekvämt, inte bra alls.

Nu återstår det mest spännande: Hur mycket träningsvärk har jag i morgon?




Kommentarer
Postat av: Catrin
2011-10-12 @ 09:51:12

Det är en pall :)

Det ska väl till något knasig med det man är van med som får en att byta leverantör eller något annat man är van med. Ni hade aldrig upptäckt att tasteline var bättre om ni inte hade fått mosad mat. man fortsätter i samma gamla vanor annars.

Postat av: Yvonne Walled
2011-10-12 @ 20:52:02

Madde, du är för rolig. Man skrattar när man läser dina inlägg. Du måste skriva en bok om ditt liv med din familj cirkus Walled m m. Toppen!

Svärmor

Postat av: Peter N
2011-10-14 @ 16:55:05

Blåprickiga saken är antingen din tunga eller en toalettpall :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!